Želite li lijepo oblikovanu stražnjicu, ove vježbe ne biste smjeli preskakati

Foto: 123RF

POSTOJE doista razne vježbe za svaki dio vašeg tijela.

No postoje one koje su ključne i one koje baš nikada nije loše raditi, no možete i bez njih.

Ovoga puta odlučili smo vam otkriti vježbe za lijepo oblikovanu stražnjicu koje ne biste smjeli preskakati tijekom vaših treninga, jer su doista fantastične za nju, a dobra je vijest što ih možete izvoditi baš svugdje, s dodatnom opremom ili bez nje. To je na vama!

1. Čučanj

Osnovna i neizostavna vježba za dobro oblikovanu i podignutu guzu je duboki čučanj. Pazite samo da ga izvodite pravilno: da stojite na punim stopalima, da se ne podižete na prste te da vam koljena ne prelaze nožne prste. Još više učinka čučnjevi će imati ako dodate opterećenje.



2. Iskoraci

Stanite uspravno i jednom nogom iskoračite prema naprijed. Prednja noga treba biti pod 90 stupnjeva i punim stopalom na tlu, a stražnja podignuta na nožne prste. Stražnju nogu u koljenu spuštajte i savijajte prema tlu, držeći cijelo vrijeme prste u zraku. Još bolji učinak imat će ako zadnju nogu stavite na neki povišeni dio te dodate opterećenje.



3. Most

Most se izvodi tako da legnete na pod, obje noge podignete na steper, stolicu, kauč ili nešto četvrto te počnete podizati stražnjicu i kukove prema gore. I ovdje možete dodati opterećenje ili iznad koljena staviti traku za jači otpor, a važno je da kukove podignete visoko gore, da ju stisnete te u tom položaju zadržite nekoliko sekundi, a zatim ju spustite na pod.


4. Hodanje uzbrdo

Jedan od najučinkovitijih i vrlo korisnih aktivnosti za podizanje i oblikovanje stražnjice jest hodanje ili trčanje uzbrdo jer uzbrdica stvara otpor i na taj način se pojačano napinju mišići stražnjice, bedara i listova. Dodajte utege na noge za još bolje rezultate, a hodati možete po prirodi, ali i po stepenicama ili samo strmoj ulici u blizini.



Pssst! Savjet plus: stišćite stražnjicu kad god ste u prilici te ju vježbajte i kada ne vježbate.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.