Zdravi početak dana: Četiri ideje za savršen doručak

FOTO: 123RF

ZA DORUČAK kažu da je najvažniji obrok u danu. Važno je jesti zdrav doručak koji će vas držati ispunjenima i sitima. Donosimo vam nekoliko prijedloga za ukusan i jednostavan doručak:

1. Tost a avokadom

Ova kvalitetna namirnica je bogata kalijem i magnezijem koji pomažu u smanjenu krvnog tlaka, piše self.com. Možete, na primjer, oguliti i zgnječiti avokado, dodati malo soli, papra i žličicu soka od limuna te namazati na tost. Ili kombinirati avokado s tunjevinom ili humusom. U svakoj varijanti je ukusan!

2. Zobena kaša

Zobenu kašu je najbolje pripremiti noć prije i ostaviti u hladnjaku. Ovaj doručak je proteinska bomba uz koju možete kombinirati mnogo namirnica. U posudu stavite šalicu zobenih pahuljica, mlijeka, dvije žlice jogurta i bademe. Ujutro još možete dodati i svježe voće. Ovakav doručak će vam dati energiju za cijeli dan.

3. Proteinske palačinke

Proteinske palačinke možete napraviti od zobenih pahuljica, posnog sira, whey proteina i bjelanjaka. Rade se jednako kao i klasične palačinke, a možete ih jesti s kojim god nadjevom želite. Probajte verziju sa smrvljenim borovnicama ili bademovim maslacom i bananama.

4. Fritata


Ovaj doručak je sličan klasičnom omletu, ali se sastojci (povrće po želji, sir) miješaju s umućenim jajima pa se onda zajedno peku. Jajima dodajte češnjak, maslinovo ulje i usitnjeno povrće te na kraju sve prekrijte sirom i zapecite u pećnici. Dobar tek!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.