Sedam vježbi koje trebate češće raditi ako želite imati dobro oblikovane noge

Foto: Shutterstock

LIJEPO oblikovane noge želja su mnogih pojedinaca koji aktivno treniraju. Iako mnogi žele imati dobro oblikovano cijelo tijelo, oni kojima je želja najviše istaknuti noge, u svoju bi fitness rutinu trebali dodati ili češće izvoditi određene vježbe. Kombiniranje kardio vježbi i onih koje ulaze u kategoriju visoko intenzivnih vježbi pomoći će vam ostvariti željene ciljeve.

Health Shots je izdvojio neke od najboljih koje možete uključiti u svoj trening kako biste s vremenom vidjeli rezultate. Važno je da vježbe prilagodite svojim mogućnostima i pazite da se ne ozlijedite dok ih izvodite. 

Visoka koljena (High Knees)

Izvođenje vježbe "Visoka koljena" neće samo pomoći poboljšati kardiovaskularnu kondiciju, već će i angažirati mišiće u nogama. Kako biste pravilno izveli ovu vježbu, uspravite se i trčite u mjestu, podižući koljena što je više moguće. Ovom vježbom jačate kvadricepse i tetive koljena te utječete na poboljšanje izdržljivosti.

Sumo čučanj (Sumo Squat)

Ova varijanta tradicionalnog čučnja cilja na unutarnju stranu bedara i gluteuse. Stanite tako da su vam stopala razmaknuta šire od širine ramena, a nožni prsti su blago usmjereni prema van. Spustite se u čučanj i držite leđa ravno. Gurnite se kroz pete kako biste se vratili u početni položaj.

Obrnuti iskoraci (Reverse Lunges)

Iskoraci unatrag izvrsni su za jačanje tetiva koljena i gluteusa te istovremeno poboljšavaju ravnotežu. Za izvođenje vježbe, zakoračite unatrag jednom nogom i spustite kukove dok oba koljena ne budu savijena pod kutom od 90 stupnjeva. Gurnite kroz petu prednjeg stopala kako biste se vratili u početni položaj.

Mrtvo dizanje (Deadlifts)

Vježba mrtvo dizanje uključuje cijeli donji dio tijela. Sa stopalima u širini kukova i utegom ili bučicom u ruci, savijte se u kukovima i koljenima kako biste spustili težinu prema tlu dok leđa držite ravno. Vratite se u početni položaj vozeći kukove prema naprijed, prenosi Health Shots.

Potisak nogama (Leg Press)

Sprava za potisak nogu posebno je napravljena za toniranje i jačanje mišića nogu. Sjednite na spravu s nogama postavljenima u širini ramena na platformi. Odgurnite platformu ispruživši noge, a zatim je polako spustite natrag u početni položaj.

Preskakanje vijače (Jump Rope)

Preskakanje vijače je kardio vježba visokog intenziteta koja također jača noge. Angažira listove, kvadricepse i tetive koljena, dok istovremeno pozitivno utječe na kardiovaskularno zdravlje, prenosi Health Shots. Kada radite vježbu, ciljajte na barem 10-15 minuta preskakanja vijače svaki dan.

Vožnja sobnog bicikla

Vožnja bicikla u zatvorenom, odnosno spinning, pruža izvrsnu kardio vježbu koja cilja na mišiće nogu, posebno na tetive koljena. Prilagodite otpor bicikla kako biste povećali intenzitet i poboljšali snagu donjeg dijela tijela.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.