Savjeti profesionalnih plesačica za vitko tijelo

123RF

POZNATO je da profesionalni plesači imaju prekrasna i isklesana tijela. Plesačice tijekom energičnih nastupa i svakodnevnih treninga vježbaju sve mišiće. Moraju naporno vježbati kako bi uspijevale izdržati takav tempo. Četiri plesačice za magazin Shape otkrile su svoje male tajne koje im pomažu da ostanu u formi.

Lacey Schwimmer je donedavno bila jedna od natjecateljica u Plesu sa zvijezdama i bavi se plesom već dugi niz godina. Ona najbolje zna što je potrebno kako biste doveli tijelo u top formu. Kod kuće često radi baletne vježbe za noge. "Stanite uz zid ili uz stol, da ne padnete, i stavite stopalo jedne noge na koljeno druge i onda se pokušajte dignuti na prste te noge što više možete. I onda se spustite i ponavljajte to barem pedeset puta. Dobro se istegnite prije i poslije vježbanja. Tako ćete smanjiti mogućnost ozljeđivanja", savjetuje Lacey.

Laurieann Gibson radi koreografije za zvijezde poput Lady Gage, Nicki Minaj, Katy Perry i Janet Jackson. "Važno se dobro zagrijati. To uvijek govorim svojim plesačima. Također je važno uključiti i fitness. Meni je najdraže trčati ili meditirati. To uvijek radim kad imam malo vremena samo za sebe", kaže Laurieann.

Cheryl Burke je profesionalna plesačica koja tvrdi da najviše voli vježbati kod kuće. "Upalim DVD s jazz koreografijom ili nekim latino plesom i vježbam. Znam izgubiti i do 600 kalorija na sat", priča Cheryl.

Glumica i plesačica Briana Evigan pleše cijeli svoj život, ali je za ulogu u filmu Step Up 2 morala znatno pojačati tempo treniranja. "Hip hop i balet su mi pomogli u održavanju forme, kao i moj uobičajeni trbušni trening koji uključuje i do 500 čučnjeva. Plesanje je odličan kardio trening i odlična vježba za sve mišiće", kaže Briana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.