Razbijamo mitove: Mit o trbušnjacima i pločicama

Foto: 123rf

"RADIM 1000 trbušnjaka na dan i nemam pločice?!"


Radite ih svakodnevno, možete napraviti bezbroj ponavljanja, no nikako ne vidite rezultate? 
Naravno da ne vidite ukoliko imate visoki postotak masnoće u tijelu, odnosno nedovoljno nizak da vam se počnu nazirati rezultati vašeg rada. 
 
Naime, iako svakodnevno radite trbušnjake, nećete ih moći vidjeti sve dok vaša masnoća u tijelu ne bude zadovoljavajuće niska što naravno ovisi od osobe do osobe. Također da bi gubili masnoću vježbe kao što su trbušnjaci sami po sebi ne troše puno kalorija. Prehrana je ključ jer iako možda radite dobre treninge, ako nema pravilne prehrane tijekom dana od vašeg treninga neće biti ništa.
 
Prema tome, okvirni postoci za žene i muškarce bi se trebali kretati:

Prosječna muška i ženska osoba koja brine o svome zdravlju biti će zadovoljna ako bude u kategoriji SOLIDNO ili DOBRO što bi značilo da se trbušnjaci počinju nazirati, no još uvijek nisu u potpunosti tu. Vidite možda prvi gornji red i to je to. Oni malo ambiciozniji koji bi htjeli pravi "6 pack" tada bi se vjerojatno trebali spustiti u kategoriju gdje bi vam postotak masti u tijelu bio za žene oko 16%, a za muškarce ispod 13%. Rezultati ispod te vrijednosti su definitivno za natjecanje kao fitness model.

Ukoliko vam je cilj da smršavite, odnosno da izgubite željeno masno tkivo tada trebate bazirati svoje treninge sukladno tome. Nemojte svaki trening raditi pola sata trbušnjaka i očekivati čudo. Odradite treninge s velikom potrošnjom kalorija, pravilno se hranite te naravno odmarajte. Treninzi neka vam se baziraju na kružnom načinu rada te si ubacite poneki kardio. Suplementacija u ovome slučaju naravno uvelike pomaže, a ona se može bazirati na raznim termogenicima koje uzimate svakodnevno ili samo prije treninga.
 
Kroz protekla 3 tjedna upoznali smo vas kako smršaviti, kako dobiti na mišićnoj masi, demonstrirali smo vam treninge te vas upoznali s raznim načinima rada stoga si napravite analizu postotka tjelesne masti u tijelu, odredite si cilj te sukladno tome planirajte prehranu i treninge.

Tvoj Trener 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.