Ovo je 10 najnezdravijih koktela na svijetu

Screenshot: YouTube

KOKTELI se smatraju najnezdravijim alkoholnim pićima. Čak i ako ne naručite najposebniji, neki od klasičnih i svima dobro poznatih koktela sadrže iznenađujuću količinu šećera i kalorija.

U nastavku se nalazi 10 koktela koji sadrže najviše šećera u 235 mililitara. Podaci su preuzeti iz sustava američkog ministarstva poljoprivrede FoodData Central.

Mint Julep

Povijest ovog koktela starija je više od 200 godina, a priprema se od burbona, jednostavnog sirupa i listova mente. Ako popijete samo jedan, unosite 400 kalorija i oko 13 grama šećera.

Ledeni čaj s Long Islanda

Ovaj koktel sadrži čak pet vrsta alkohola: gin, bijeli rum, silver tekilu, votku, triple sec, kao i sirup, svježi sok od limuna i coca-colu. 235 mililitara sadrži 241 kaloriju i 19 grama šećera, ali tipično se poslužuje u čaši od pola litre, što znači da unosite dvostruko više kalorija i šećera.

White Russian

Ovaj kremasti koktel napravljen je od votke, likera od kave i vrhnja te ima 396 kalorija i 22 grama šećera.

Mudslide

Spojite votku, liker od kave, irski krema liker i vrhnje i dobit ćete ovaj koktel. Neki barmeni prelit će ga čokoladnim sirupom pa ispijanjem jednog koktela unosite i više od 384 kalorije i 24 grama šećera.

Mojito

Osvježavajući koktel od bijelog ruma, tonika, smeđeg šećera, limete i metvice ima 203 kalorije i 25.5 grama šećera.

Mai Tai

Mai Tai na tahićanskom znači najbolji s ovog svijeta. Poznati koktel sadrži 351 kaloriju i 30.4 grama šećera.

Margarita

S obzirom na to da je jedan od najslađih koktela na svijetu, ne čudi da konzumacijom jedne margarite unosite 36.1 gram šećera i 274 kalorije.

Whiskey Sour

Prema USDA-i, Whiskey Sour može sadržavati 36.2 grama šećera i 277 kalorija, ovisno o količini viskija, sirupa i limunovog soka.

Frozen Daiquiri

S koktelom od svijetlog ruma, svježeg soka limete i šećernog sirupa treba biti oprezan. Frozen Daiquiri sadrži 286 kalorija i 39.7 grama šećera.

Pina Colada

U nekim barovima, Pina Colada se može poslužiti u čaši koja je dvostruko veća od uobičajene. Zato je ovo jedan od najkaloričnijih koktela, a sastoji se od bijelog i tamnog ruma, kokosovog vrhnja, soka ananasa i svježeg ananasa. U 235 mililitara koktela je 340 kalorija i 39.6 grama šećera.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.