Ove biste stvari trebali brojati dok mršavite, a ne kalorije

Foto: Instagram

MNOGI ljudi na dijeti upadaju u zamku brojanja kalorija.

No, ako pitate stručnjake, za najveći uspjeh trebali biste brojati neke potpuno druge stvari. Ako još uvijek ne znate o čemu se radi, mi vam ih danas otkrivamo baš sve i uvjeravamo vas u još bolje rezultate, jednom kada prestanete brojati brojke na tanjuru i vagi.



7 sati sna

Manjak sna znači lošiju produktivnost i raspoloženje, ali i veću potrebu za hranom i usporen metabolizam, kao i loš utjecaj na rad hormona.

8 čaša vode dnevno

Metabolizam se usporava i kada ste dehidrirani, zbog čega teže mršavite. Osim toga, voda je jedna od ključnih stvari za lijep izgled kože.

1 ustajanje svakih sat vremena

Radite li u uredu, ovo je pravilo kojeg se sigurno ne pridržavate, a trebali biste. Svakih sat vremena ustanite, prošećite i protegnite noge.

2 porcije voća i povrća dnevno

Voće i povrće bogati su vlaknima, vitaminima i mineralima, a dokazano je i kako ćete uz zdrav obrok imati manju potrebu za nezdravom i masnom hranom koja šteti vašoj liniji. Voće je najbolje jesti za doručak, dok povrće možete konzumirati za ostala dva obroka u danu.

3 treninga tjedno

Znamo da imate puno obiteljskih i poslovnih obaveza, no potrudite se barem tri puta tjedno odraditi trening po želji. Što zdravija prehrana i tjelovježba ono su što će dati rezultate kakve želite. Ne odustajte, jer nagrada je savršena!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.