Osjećate se loše zbog svog tijela? Ovaj trik će poboljšati stvari

Foto: Instagram

SVI imamo one dane kada nam ogledalo nije prijatelj.

Čak i kada veći dio vremena pazite na prehranu, redovito vježbate i slično, postoje dani kada se jednostavno ne osjećate dobro u svojoj koži te mislite kako se rezultati vaših napora ne vide.

U većini takvih slučajeva znate i sami kako pretjerujete, no ponekad se rezultati ne vide uslijed nekih drugih stvari, kao što je npr. stres, koji pobija svaki čučanj, trbušnjak ili trčanjem prijeđeni kilometar.

No, ako je u pitanju ovo prvo, onda imamo jednostavan trik kojim možete brzo izbaciti takve misli iz glave. Odgovor se krije u tjelovježbi od svega 30 minuta, kako biste se osjećali sjajno zbog svoje linije, a to je dokazano i znanstvenim istraživanjem objavljenim u časopisu Psychology of Sport and Exercise.

Stručnjaci tvrde kako je riječ o mentalnoj percepciji. Naime, žene koje su sudjelovale u istraživanju i koje su se osjećale loše prije bilo kakve aktivnosti od pola sata, nakon nje su se osjećale mršavije i snažnije. No, ono što je još važnije, osjećaj je ostao u njima i nakon što su napustile teretanu.

Konkretno u ovom slučaju radilo se o nešto intenzivnijem vježbanju, koje je davalo takav osjećaj, no uvijek vrijedi ona: svaki trening je bolji od onoga na kojem nisi bio!

Prema tome, kada se osjećate loše, oznojite se i uvjerite kako nemate razloga za takve crne misli.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.