Nutricionistica: Želite ravniji trbuh do jeseni? Izbjegavajte tri vrste hrane

Foto: Pexels

Međuobroci i grickalice mogu biti dobar dio zdrave prehrane te odličan način da ostanemo siti između obroka. Međutim, mnogi od najpopularnijih koji postoje, zapravo su loši za cjelokupno zdravlje i mogli bi spriječiti naše ciljeve mršavljenja.

Dakle, ako često grickamo, ograničavanje ili izbjegavanje određene prerađene hrane moglo bi smanjiti salo na trbuhu i pomoći nam da postignemo svoje fitness ciljeve, tvrdi nutricionistica i dijetetičarka Krutika Nanavati. Otkrila je koju bismo hranu trebali izbjegavati ako želimo izgubiti nekoliko kilograma.

1. Čips od krumpira

Čips od krumpira jedna je od najpopularnijih grickalica između obroka. Međutim, iako je ukusan, može biti štetan za naše zdravlje, ali i liniju.

"Čips sadrži dodatne arome, aditive, natrij i šećer. Od svih grickalica koje uzrokuju masnoću, čips je najgori. Jedenje čipsa može uzrokovati da tijelo pohranjuje višak kalorija kao mast jer je bogat nezdravim mastima i ugljikohidratima. Osim toga, uz opasnu količinu natrija, vrećica čipsa može sadržavati i puno trans-masti. Birajte zdrave grickalice poput čipsa od celera ili kelja", rekla je Nanavati za SheFinds.

2. Krumpirići

"Prosječna porcija krumpirića (70-150 grama) sadrži oko 430 kalorija, što ga čini visokokaloričnom hranom. Pržen u dubokom ulju, pomfrit je brza karta za debljanje", upozorava Nanavati. Sve to ulje može imati ozbiljne posljedice na naše zdravlje i sigurno će otežati postizanje ciljane težine.

Osim toga, postoji i nekoliko drugih problema. "Često se jedu zajedno s drugom brzom hranom i tako povećavaju rizik od prejedanja", dodala je.

3. Keksi i druge slatke poslastice

Ovo može biti teško za ljubitelje slatkog, ali ako želimo manji struk, ograničavanje unosa slatke hrane poput kolačića jedan je od najvažnijih koraka.

"Bez obzira na to koliko primamljivo izgledaju, ako želite smršavjeti, budite spremni izbaciti ih. Jedan Oreo keks sadrži 52 kalorije, a nitko ne može pojesti samo jedan. Napravljeni kombinacijom maslaca, jaja, rafiniranog brašna i umjetnih aroma te preliveni nezdravim dodacima, keksi i druge slatke poslastice predstavljaju rizik za zdravlje i liniju", zaključila je Nanavati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.