Nakon ovog više nikada neće kupovati kruh!

Screenshoot: Facebook

S OBZIROM da fini bijeli kruh ne možete naći, a da nije krcat lošim ugljikohidratima za zdravlje je najbolje birati kruh napravljen od cjelovitih žitarica - ali što ako bismo vam rekli da je moguće vrlo jednostavno napraviti kruh koji u sebi nema nimalo ugljikohidrata, a krcat je proteinima i kao takav super baza za obrok. Posebno za jedan ukusan i zdrav sendvič.

Njegova je izrada vrlo jednostavna i kruh će vam biti dostatan za cijeli dan, a sve što vam treba je nekoliko jaja, malo začina i malo Whey proteina.

Za početak zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva i pripremite se za izradu super ukusnog kruha.

Sastojci:

6 jaja

1 šalica Whey proteina

malo praška za pecivo

uski dublji protvan za pečenje

Priprema:

Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke dobro istuci (miksajte) dok ne dobijete gustu smjesu koja se ne istresa čak i kada zdjelu okrenete prema dolje.

Potom u drugoj zdjeli dobro izmiksajte žumanjke sa šalicom Whey proteina u prahu i dodajte malo praška za pecivo kako bi kruh malo bolje narastao.

Žumanjke također dobro izmiksajte dok ne dobijete finu gustu smjesu, a potom u nju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.

Premažite protvan s malo maslaca ili posprejajte sa sprejem protiv prianjanja, izlijte smjesu i stavite peći na oko 40 minuta.

Kruh izvadite iz protvana tek kada se dobro ohladi i guštajte. 

Ovaj kruh doduše ima malo neobičan okus po jajima, no ako volite jaja i jako volite bijeli kruh - onda znajte da ste pronašli vrlo jednostavan recept zbog kojeg više nikada nećete morati kupovati kruh.

Naravno, kada se zasitite ovakvog bijelog kruha - a skloni ste tome da si sami pečete kruh, ponekad za promjenu ispecite i onaj fini, od cjelovitih žitarica i s puno zdravih ugljikohidrata.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.