Najpopularnije dijete: Abs dijeta

Foto: 123rf
 
Cilj
 
Izgubiti težinu, izravnati trbuh.
 
Tvrdnja
 
Skinut ćete 5 kila masnoće u predjelu trbuha u dva tjedna i (možda) zaraditi six-pack u šest tjedana.
 
Teorija
 
ABS dijeta je izgrađena oko 12 hranjivih namirnica za koje se smatra da pružaju sve vitamine, minerale i vlakna koji su vam potrebni kako biste uspješno smršavili, a također pokreću rast mišića i pomaže tijelu sagorijevati masti. Potrebno je jesti šest puta dnevno, kako biste imali puno energije, a ne biste bili gladni, kaže kreator dijete kreator David Zinczenko, glavni urednik časopisa Mens Health. Protivnik je brojanja kalorija.
 
Za ovu dijetu možemo reći da je uravnotežena. 
 
 
U ABS dijeti radi se o šest tjedana plana. Možete jesti šest puta dnevno. Kalorije se ne broje, a veliki obroci izmjenjuju se s malim užinama. Tako ćete npr. imati snack dva sata prije ručka, jedan do dva sata prije večere i još jedan dva sata nakon večere. Svaki obrok mora sadržavati najmanje dva od 12 ABS predviđenih sastojaka, kao što su bademi, grah, špinat, zobene pahuljice, jaja, maslac od kikirikija, maline, maslinovo ulje i cjelovite žitarice. Zabranjen je unos rafiniranih ugljikohidrata, zasićene i trans masti i kukuruzni sirup. Jednom tjedno možete zaboraviti na dijetu i imati cheat day. Tjelovježba je jednako važna kao i prehrana. 
 
Morate se riješiti zaslađenih kupovnih žitarica,gotovih jela, kolačića i krekera, te početi pripreme obroka i jela s navedenih 12 sastojaka. Što više tih namirnica budete jeli, kaže Zinczenko, više će vaše tijelo graditi mišiće i topiti masti.

 
U ovoj dijeti pije se puno smoothija. Brzi su za napraviti, a dodavanjem nekih od 12 namirnica poput bobica, ili kikiriki maslaca zadovoljit ćete nepce za slatkim. Smoothiji nas jako zasite, tako da nećemo biti gladni. Smoothijem od 200 ml zamijenite obrok, popijte ga za doručak ili prije treninga. Za njihovu izradu najbolje je koristiti obrano ili nemasno mlijeko, vodu ili zeleni čaj. 
 
Kako je lako slijediti?
 
Nećete biti gladni - nema brojanja kalorija. 
 
Zdravlje i prehrana
 
ABS dijeta je umjereno zdrav pristup. Dolazi do manjka važnih hranjivih tvari kao što su kalij i vitamina D.

Koja je uloga vježbanja?
 

Vježbanje je nužno. Tjedni raspored uključuje 5 treninga tjedno.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.