Gene Hackman odustao je od svoje karijere zbog zdravstvenog upozorenja liječnika

Screenshot: YouTube

GENE HACKMAN pojavio se u klasicima kao što su Francuska veza, Obitelj čudaka, Nepomirljivi i Posejdonova avantura. Smatra se jednim od najvećih glumaca svih vremena, a onda je 2004., u dobi od 74 godine, sve iznenadio kada je objavio da se povlači iz svijeta glume.

"Posao je za mene vrlo stresan", rekao je tada, da bi pet godina kasnije pojasnio da se "podvrgnuo stres testu koji je bio kap koja je prelila čašu".

"Doktor mi je rekao da moje srce nije u stanju u kojem bih ga trebao izlagati stresu", dodao je.

Liječnik Joseph Goldberg potvrdio je da su brojne zdravstvene tegobe povezane s povišenom razinom stresa. Na primjer, stres povećava rizik od razvoja bolesti srca, vodećeg uzroka smrti diljem svijeta. Osjećaj izloženosti prevelikom stresu tijekom duljeg razdoblja povezuje se i s Alzheimerovom bolešću, dijabetesom i pretilošću.

Sva ta stanja mogu skratiti život oboljelog, tako da je možda Hackman u siječnju ove godine proslavio 92. rođendan jer je odlučio otići u mirovinu.

Godine 2020. izvor blizak glumačkoj legendi rekao je časopisu Closer da Hackman "vozi bicikl i radi u dvorištu" te da je "dobrog zdravlja".

Zdravstvene prednosti vožnje bicikla

Redovita vožnja bicikla može smanjiti rizik od bolesti, između ostalog od srčanih bolesti, dijabetesa i moždanog udara. Uz to, nije naporna za zglobove, a pomaže u održavanju zdrave tjelesne težine. 

Zdravstvene prednosti vrtlarstva

Prema sve većem broju istraživanja, vrtlarstvo je izuzetno dobro za ljude. Kada je riječ o sagorijevanju kalorija, 30 minuta vrtlarstva usporedivo je s igranjem badmintona, odbojke ili vježbanjem joge.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.