Fitness: Jednima život, drugima skup pravila!

Foto: 123rf

Zasigurno ste od brojnih pojedinaca čuli da fitness predstavlja stil življenja. 
 
Navedeno je zaista činjenica  iz razloga što fitness način življenja ne podrazumijeva izvođenje samo određene aktivnosti u danu, odnosno ne podrazumijeva vrijeme određeno za fitness aktivnosti.

Fitness način življenja podrazumijeva redovito izvođenje fizičkih aktivnosti, zdrave životne navike i kvalitetnu uravnoteženu prehranu. 
 
Ne postoji dio dana u kojemu se fitness pravila ne trebaju uvažavati.

Riječ je o načinu života, a ne pojedinom dnevnom radnom zadatku nakon kojega je predviđeno određeno vrijeme za odmor. 
 
Uobičajeno pojedinci nakon završenog radnog vremena odlaze u svoje domove kako bi se odmorili od obaveza koje im nameće njihovo zaposlenje.
 
Fitness podrazumijeva obvezna pravila ponašanja i tijekom radnog vremena, ali i tijekom vremena koje je predviđeno za dokolicu.
 
Mogli bi smo reći kako fitness način življenja ne podrazumijeva vrijeme za odmor iz razloga što se ne tretira kao određena obveza, već jednostavno kao određeni oblik življenja.

Dok je velikom broju pojedinaca fitness postao njihov život, drugima, kojima se zaista vrijedi diviti, svakodnevno predstavlja određena pravila u skladu s kojima nastoje živjeti. Iako se tijekom protoka određenog vremenskog perioda na fitness pravila ponašanja pojedinci u određenoj mjeri naviknu oni ih i dalje doživljavaju kao pravila.


Na koji način živjeti u skladu s određenim pravilima, a ista tako ne doživljavati, nije znanstveno dokazano. 
 
Vjerujemo kako je jedna od mogućnosti izbjegavanje pretjeranog razmišljanja o određenim obrascima ponašanja, već jednostavno rutinsko prakticiranje istih. 
 
Ukoliko, na primjer, razmišljate o dijetalnom načinu prehrane na način da svaki konzumirani dijetalni obrok sagledavate kao određenu prijeđenu prepreku, svaki naredni obrok vama će predstavljati novu prepreku.

S protokom određenog vremenskog perioda svladavanje prepreka će vas zasigurno umoriti.

Fitness način življenja trebao bi vam omogući određenu kvalitetu života, a ne život prepun opterećenja. 
 
Nastojte se fokusirati na pogodnosti koje iz fitness načina življenja proizlaze, a stavke koje on podrazumijeva nastojte ne analizirati, već doživjeti kao jedine moguće. 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.