Evo što točno Selena Gomez pojede u danu kako bi ostala u dobroj formi

Foto: EPA

JEDNA od slavnih osoba kojima su na prvom mjestu ljubav prema vlastitom tijelu i briga o cjelokupnom zdravlju je i Selena Gomez. U listopadu 2015. godine doznalo se kako joj je dijagnosticiran lupus, a ona je od tada vrlo angažirana te podiže svijet o očuvanju zdravlja. Inspiracija za njezine kulinarske navike pojavila se tijekom karantene, a puno joj je, kaže, pomogla da prijeđe na zdraviji način života.

"Mislim da je učenje nekoliko osnovnih vještina u kuhinji super korisno za svačiju liniju, pogotovo za uski struk. Kada znate što ulazi u vašu hranu, veća je vjerojatnost da ćete napraviti bolji izbor i poboljšati svoju formu'', rekla je njezina osobna trenerica i nutricionistica Amy Rosoff Davis za Byrdie. Kuhanje je olakšalo Seleni da jede pravu, cjelovitu hranu, uključujući i organsko voće i povrće.

"Usredotočena sam na kvalitetne svježe sastojke. Prava je hrana puno ukusnija od nečega što dolazi iz kutije ili vrećice", rekla je jednom prilikom Gomez. Iako pjevačica daje sve od sebe da jede hranu zbog koje se osjeća dobro, priznala je da si ne uskraćuje s vremena na vrijeme pojesti i onu nezdravu.

Doručak

Za doručak Selena najčešće jede pola burrita s kajganom, chorizom, avokadom, rižom i grahom. "Ona jako voli meksičku kuhinju i brzu hranu koju joj inače ne bih oprostila", podijelila je Selenina trenerica.

Burrito za doručak joj pruža zadovoljstvo svih okusa, a također je naučila pripremati i mnogo ukusnih meksičkih jela, a omlet pun sira Manchego i španjolske paprike Piquillo postao je jedan od njezinih omiljenih recepata. Ako je kojim slučajem raspoložena za nešto slađe, najčešće bira punomasni grčki jogurt te granolu.

Ručak

Kada je riječ o zdravom ručku, Selena se najviše fokusira na unos proteina u svoj organizam kako bi se bila spremna nositi sa svakodnevnim izazovima.

''Proteini su ključan sastojak za Selenin ručak uz koji puna energije ostaje i tijekom napornih dana, a najviše voli pojesti uravnoteženu zdjelu riže ili salatu. Napravila sam puno rižinih zdjelica s povrćem i avokadom za nju. To joj je dalo energiju i izdržljivost koji su joj bili potrebni da bi odradila sve svoje projekte", otkrila je Amy te dodala kako je osobno za nju osmislila salatu od piletine s grožđem i celerom. Osim spomenutog, ponekad rado odabere i malo ''jaču'' salatu s puretinom, avokadom, grahom i domaćim preljevom.

Večera

Čak i kod večere Selena pokušava zadržati zdrav pristup spomenutim namirnicama pa tako uglavnom bira porciju teriyakija s azijskim mariniranim krastavcima, lososom ili piletinom, avokadom i teriyaki umakom na riži, a nerijetko se na njezinom jelovniku nađe i sushi koji, kako kaže, jednostavno obožava.

S obzirom na to da se riža na Seleninom meniju često nađe u sva tri obroka u danu, možemo zaključiti da je to očito namirnica koja prevladava u njezinoj prehrani. Zahvaljujući ovakvoj prehrani, pjevačica bez problema održava kilažu na zavidnoj razini a da se pritom ne odriče svojih omiljenih nezdravih grickalica.

Naime, u autobusu tijekom turneje, priznala je, vrlo često zna pojesti Hot Cheetos i čokoladu, a njezini omiljeni zalogaji u backstageu puno su zdraviji. Naime, Gomez obožava grickati ni manje ni više nego kisele krastavce. Isto tako, obožava mango i limun, a nije joj strano s vremena na vrijeme pojesti cijeli limun s malo soli.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.