Djeluje li liposukcija? Evo što ona može, a što ne može učiniti vašem tijelu

Foto: 123RF

LIPOSUKCIJA može biti učinkovit način da isklešete svoje tijelo i uklonite tvrdokorne masne naslage. Međutim, postoje određeni kriteriji koje biste trebali uzeti u obzir pri odlučivanju je li liposukcija najbolja opcija za ono što želite promijeniti na svom tijelu. 

Imate stabilnu težinu

Liposukcija nije način liječenja pretilosti. Zapravo, liječnik vam može ukloniti otprilike 5 litara masti, što znači da ćete biti lakši za otprilike jednako toliko kilograma. 

Stoga su najbolji kandidati za liposukciju ljudi koji su zadovoljni svojom tjelesnom težinom, ali se žele riješiti manjih područja masti koja ne reagiraju na prehranu i vježbanje, navodi American Board of Cosmetic Surgery.

"Ako nakon liposukcije opet dobijete na težini, područja koja su tretirana izgledat će kvrgava", upozorava plastični kirurg Marco A. Pelosi III te dodaje: "Rezultati su najbolji kada je vaša težina stabilna."

Vaša koža nije previše opuštena

Ako razmišljate o liposukciji, možda biste trebali pitati svog kirurga je li vaša koža dovoljno elastična da biste ostvarili dobre rezultate.

Ako ste nedavno izgubili puno kilograma ili ste rodili, vaša koža može biti previše opuštena. Zato, ako u takvim slučajevima pokušate uz pomoć liposukcije riješiti probleme opuštene kože, ona bi nakon zahvata mogla izgledati još gore.

To je zato što se tijekom postupka liposukcije masne stanice ispod kože, odnosno na tretiranom području, trajno uklanjaju.

"Kad uklonite masnoću s područja opuštene kože, ona se gubi, ali se i koža istovremeno smanjuje i nabora", kaže Pelosi.

Ne tretirajte celulit liposukcijom

Ako želite ukloniti celulit, liposukcija nije vaš najbolji izbor, piše Insider.

To je zbog toga što se celulit stvara vrlo blizu površine kože, dok liposukcija cilja malo dublja područja masnoće, kaže Pelosi. Pokušaj da se liposukcijom dosegnu područja blizu površine "trajno će oštetiti i promijeniti boju kože". 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.