Idealan doručak: Zapečena zobena kaša s višnjama i bademima

Foto: Pinterest 

DORUČAK je najbitniji obrok u danu, a uz malo truda može biti i najukusniji. Isprobaj ovaj jednostavan recept za zapečenu zobenu kašu s višnjama i bademima.
 
Kašu možeš pripremiti i navečer, te tako uštedjeti vrijeme ujutro. Bez obzira na to kad ga pripremaš, ovo ukusno jelo zasigurno će postati jedno od tvojih omiljenih doručaka. 
 
Ovakav obrok dat će ti dovoljno energije za cijeli dan i pomoći ti da lakše kontroliraš apetit i izbjegneš nepotrebno prejedanje. Sastojke koje ne jedeš uvijek možeš prilagoditi vlastitoj dijeti, primjerice obično mlijeko zamijeniti bademovim ili koristiti steviju umjesto smeđeg šećera.

Potrebne su ti sljedeće namirnice:
 
- 1 i pol šalica zobenih pahuljica
- 1/3 šalice smeđeg šećera
- 1/2 čajne žličice praška za pečenje
- 2 čajne žličice cimeta
- prstohvat soli
- 1 šalica nasjeckanih badema
- 1 šalica suhih višanja
- 1 i 1/4 šalice mlijeka
- 1 jaje, lagano izmućeno
- 1/2 čajne žličice ekstrakta vanilije
- 2 žlice maslaca, narezanog na male komade

Upute:
 
1. Pećnicu zagrij na 175 stupnjeva. Posudu za pečenje dugu 20 cm namasti sprejem za pečenje koji sprječava lijepljenje.
 
2. U velikoj zdjeli izmiješaj zobene pahuljice, smeđi šećer, prašak za pecivo, cimet, sol, bademe i višnje. U sredini napravi mjesta za tekuće sastojke.
 
3. U sredinu smjese ulij mlijeko, jaje i vaniliju te sve dobro promiješaj. Sve izlij u posudu za pečenje, te na vrh dodaj maslac.
 
4. Peci zobenu kašu dok ne nestane sva tekućina, a vrh ne dobije zlatno-smeđu boju (25 do 30 minuta).
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.