Fit recept: Napravi zdrave tortilje bogate proteinima!

Foto: Shutterstock

ZNAM da nekima ovo zvuči poput znanstvene fantastike, ali isprobajte i uvjerit ćete se da mogu biti "low fat", a jednako ukusne kao i one "masnije"!

Pripremam ih, kao i većinu svojih obroka - "na vodi"! Cijela priprema kao i onaj fenomenalni "puni okus" (kakav ima samo junk hrana - da se ne lažemo) isti je kao i kod "običnih" tortilja, osim što su ove siromašne nepotrebnim i nezdravim mastima, ali su zato bogate proteinima i umjerene u ugljikohidratima.
 
Sastojci:
 
- 1 srednja glavica luka
- 250g mljevene puretine
- 500 ml pasirane rajčice
- 100 g smjese graha i kukuruza iz konzerve
- 3 integralne tortilje
- mix začina za tortilje
- začini po izboru: soja sos, češnjak u granulama, chili u prahu, origano i - bosiljak
- par listova zelene salate i svježe rajčice
 
Priprema:
 
U teflonsku tavu ulijte šalicu vode i dodajte sitno nasjeckan luk te pirjajte na slabijoj temp. Kada luk omekša dodajte 250 g mljevene puretine, malo pojačajte temp. i ostavite je da se skuha, ali ne do kraja; izlijte višak vode i dodajte oko 5 dl koncentrata soka od rajčice + 100 gr smjese graha i kukuruza iz konzerve (prethodno usitnjenog vilicom ili u blenderu) + 1 vrećicu koncentriranog praha za tortilje i nastavite kuhati na smanjenoj temperaturi usput miješajući; ako želite dodatno začiniti, dodajte prema želji: soja sos, češnjak u granulama, chili u prahu, origano i bosiljak (ova dva začina se savršeno uklapaju u sve umake od rajčice). Na kraju napunite gotove integralne tortilje, prethodno ugrijane u pećnici ili mikrovalnoj!
 
Sastav:
 
Tri punjene tortilje (s tortilja tijestom):
 
- 663 kcal
- 50 g proteina
- 100 g ugljikohidrata
- 7 g masti
 
I, to nije sve! Prelijte ih sa, također "low fat", fit-umakom: 
 
150 g posnog sira "razrijedite" s malo jogurta dok ne dobijete tekuću smjesu + dodajte sitno nasjeckane zelene paprike. Ovaj umak nije potrebno začinjavati kako bi ostao neutralnog okusa i tako bio dobra ravnoteža ljutim i začinjenim tortiljama! 
 
Pssst! Za "hard core" varijantu, umjesto mljevene puretine, možete uzeti i mljevenu govedinu ili pola jednog i pola drugog mesa!
 
Izvor: Building-body
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.