Anina seksi kuhinja: Palenta s gljivama i punjene jabuke
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Filip Dizdar
DRAGE naše Rouge kuharice, ovaj vikend smo za vas izabrale ukusnu palentu s gljivama i jednostavan recept za punjene jabuke, koje možete poslužiti kao desert ili doručak. Ugodan vikend i dobar tek!
Palenta s gljivama
Potrebno:
150 g kukuruzne krupice
1 žlica nasjeckanog peršina
50 ml vina
1 žlica narezanog vlasca
1 češanj češnjaka
20 g maslaca
400 g gljiva (shiitake i bukovače)
1 vrećica juhe od gljiva
30 g parmezana
Priprema:
Na maslacu popecite nasjeckani češnjak, dodajte narezane gljive, posolite, popaprite i umiješajte narezani vlasac. Dodajte temeljac koji možete napraviti od juhe od gljiva ili vrhnja za kuhanje. Pirjajte podlijevajući vodom i vinom oko 20 minuta. Palentu skuhajte te je istresite u široki lim da dobijete tanki sloj. Palentu narežite na kvadratiće i složite na tanjure. Po palenti rasporedite gljive, prelijte umakom od gljiva, pospite ribanim parmezanom i ukrasite nasjeckanim peršinom.
Punjene jabuke
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Potrebno:
4 srednje velike jabuke
100 g sušenih datulja
100 g sušenih grožđica
150 g Musli žitarica po želji
3 žlice meda
2 iscijeđene naranče
grčki jogurt
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Priprema:
Preplovite jabuke i izdubite sredinu. Dobro promiješajte voće, žitarice i med. Nadjenite jabuke pripremljenom smjesom te prelijte narančinim sokom. Stavite ih u pećnicu do 10 minuta, dok ne postignu zlatnu boju. Pustite da se malo ohlade te poslužite prelivene s jogurtom.
Pssst! Anu oblači Lisca!
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Kliknite ovdje.
Ovo je .
Homepage nacije.
Imate važnu priču? Javite se na desk@index.hr ili klikom ovdje. Atraktivne fotografije i videe plaćamo.
Želite raditi na Indexu? Prijavite se ovdje.
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Učitavanje komentara
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati