Ovaj je prilog pravi klasik, a kladili bismo se da nema osobe koju ne bi oduševio

KROKETI od krumpira klasik su poznat generacijama, a u kombinaciji s mljevenim mesom podignuti su na malo višu razinu. Ovaj recept odličan je za obiteljski ručak ili večeru, a krokete možete poslužiti uz salatu ili omiljeni umak.
Zasitniji su od običnih kroketa od krumpira, pa ih neki biraju i kao samostalno jelo uz salatu. Idealni su i za dane kada nemate puno vremena, a želite servirati nešto domaće i ukusno što će zadovoljiti cijelu obitelj.
Potrebni sastojci
Krumpir:
- Krumpir
- Sir cheddar
- Sol
- Papar
- Češnjak u prahu
Pljeskavice:
- Mljevena junetina
- Sol
- Papar
- Češnjak u prahu
Kroketi:
- Mozzarella (kriške)
- Brašno
- Jaja
- Krušne mrvice
Kako se pripremaju
Oguljeni krumpir narežite na osmine i pržite dok ne postane zlatan, ali ne presuh. Zgnječite u pire, dodajte začine i nasjeckani cheddar pa sve dobro promiješajte.
Mljevenu govedinu začinite, podijelite na četiri dijela i oblikujte pljeskavice. Pržite ih sa svake strane dok ne porumene, a zatim ih stavite na rešetku da se ocijede.
Pire podijelite na četiri dijela i poravnajte na debljinu od pola centimetra. Na svaki dio stavite pljeskavicu i krišku mozzarelle, pa sve zamotajte u krokete. Uvaljajte ih u brašno, jaja i krušne mrvice te pržite dok ne budu zlatni. Poslužite uz umak po želji.
Detaljan recept pronađite ovdje.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati