Kuhate kremasti umak, ali nemate više vrhnja? Evo kako ga možete zamijeniti

SVIMA nam se barem jednom dogodilo da nam usred kuhanja kremastog umaka zatreba vrhnje koje nemamo ili ga nemamo dovoljno kako bi dobili teksturu koju priželjkujemo. Vrhnje je ključan sastojak u mnogim receptima - poput legendarne "Marry Me Chicken" piletine, no, i u ovom slučaju postoje odlične alternativne metode koje će dati kremastu teksturu.
<< Recept za Marry Me Chicken - piletinu u kremastom umaku
Krem sir
Mnogi ga imaju kod kuće, a osim kao namaz, uspješno se može koristiti i u kuhanju. Krem sir je odlična zamjena za vrhnje za kuhanje jer ga možete koristiti u omjeru 1:1. "Hrani će čak dati i laganu notu karakterističnu za krem sir," kaže Brooke Caison, urednica hrane na portalu Delish.
Punomasno mlijeko i rastopljeni maslac
Još dva osnovna sastojka koja sigurno imate u frižideru su punomasno mlijeko i maslac. Caison preporučuje omjer: dvije mjere mlijeka na jednu mjeru rastopljenog maslaca. Samo ih dobro umutite prije dodavanja u jelo.
Grčki jogurt i punomasno mlijeko
Ako imate višak grčkog jogurta u hladnjaku, iskoristite ga za umake.Pomiješajte jedan dio punomasnog grčkog jogurta i jedan dio punomasnog mlijeka. Mlijeko će razrijediti gustoću jogurta, a dobit ćete bogatu, ali i nešto zdraviju verziju. "Najbolje u toj kombinaciji je što dobijete i malo dodatnih proteina," dodaje Caison.
Nezaslađena kokosova krema
Ako ste na biljnoj prehrani ili izbjegavate mliječne proizvode, ovaj proizvod bit će vrlo dobra alternativa vrhnju. Nezaslađena kokosova krema može savršeno zamijeniti slatko vrhnje, i to u istom omjeru (1:1). Osim što daje kremastu teksturu, unosit će i lagani kokosov okus u jelo.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati