Čips od tikvica

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: 123rf
TIKVICE iz pećnice pripremljene na potpuno drugačiji način! Poslužite ih, uz različite vrste umaka, kao predjelo ili kao savršen prilog jelima od mesa.
Osim što su ukusne, tikvice su i iznimno zdrave, a posebno blagotvorno djeluju na oči. Dakle, za dobar vid, barem dva obroka tikvica tjedno. Energetska i nutritivna vrijednost sirovih tikvica je izuzetno velika. Osim ugljikohidrata, proteina i masti, one u sebi sadrže i sljedeće minerale: mangan, magnezij, fosfor, bakar, željezo, cink i kalcij. Vjerovali ili ne tikvice su odličan izvor vitamina C, a pored njega sadrže i vitamine B kompleksa, tiamin, riboflavin, niacin, pantotensku kiselinu, folnu kiselinu, pirodoksin, te vitamin K. Tu su još dijetalna vlakna, lutein, zeaksantin, te beta karoten.
Sastojci:
1 velika tikvica
malo sezama
100 g kukuruznog brašna ili prezle
malo mlijeka
sol
malo parmezana
papir za pečenje i malo ulja
Priprema:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tikvicu isijecite na tanke kolutove. Kolutove tikvice posolite i ostavite 30 minuta da odstoje. Pomiješajte sve suhe sastojke. Ulijte malo mlijeka u jednu šalicu. Odstajale kolutove ocijedite. Svaki kolut uronite u mlijeko pa uvaljajte s obe strane u začine. Pritisnite da se dobro zalijepi. Zatim kolutove složite u posudu obloženu papirom za pečenje. Po želji pokapajte uljem (nije obavezno). Pecite 10 minuta na 200ºC. Okrenite na drugu stranu i pecite još 10 minuta dok ne postanu zlatni i hrskavi.
Dobar tek!

Ovo je .
Homepage nacije.
ovdje. Atraktivne fotografije i videe plaćamo.
Imate važnu priču? Javite se na desk@index.hr ili klikom
Želite raditi na Indexu? Prijavite se
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Učitavanje komentara
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati