Ovaj čovjek svaki vanjski prostor može pretvoriti u oazu za uživanje: "Nema granica"

Sadržaj nastao u suradnji s: Profil Tehnika
"DA, rekli su mi da ćete zvati. Upravo sam na gradilištu i imamo 120 kuhinja za završiti do Uskrsa", rekao je, a onda se počeo smijati svjestan koliko je to velika brojka isporuke u kratkom roku.
Prema svemu sudeći, to je za Branka Stojsavljevića tipičan radni tempo jer su vanjske kuhinje kojima se bavi njegova tvrtka postale, kako nam tvrdi u razgovoru, sve traženije.
Iskustvo kroz 15 godina rada na uređenju vanjskih prostora, ali i proizvodnji vanjskih kuhinja pokazalo im je da ljudi znatno više vremena provode u vanjskim prostorima, nego onima u kući. Nekoć su takvi prostori bli rezervirani za povrtnjake ili vrtove, no oni su postali stručnjaci koji mogu bilo što pretvoriti u vanjski prostor za boravak.
"Postoji činjenica koju ljudi moraju shvatiti"
S vremenom se njegova tvrtka Profil Tehnika sve više razvijala, pa mu je to donijelo i iskustvo, prema kojem je stvorio dva principa rada.
"Imamo serijske kuhinje. Radi se o kuhinjama čije smo dimenzije unaprijed odredili i to su najtraženije dimenzije. Ako naručite serijsku kuhinju, dođemo i u tri dana postavimo cijeli prostor. S druge strane, imamo kuhinje na zahtjev, to znači da vi kao kupac određujete kako želite da vam kuhinja izgleda. Onda dolazimo na teren, mjerimo sve što trebamo izmjeriti i slušamo vaše zahtjeve. Prema njima vam govorimo na licu mjesta što je realno, što nije, nakon čega sklapamo dogovor", pojasnio je Stojsavljević. Kroz šalu je dodao da nema ograničenja prostora i da je jedino ograničenje novac.
Za projekt vanjske kuhinje potrebno je minimalno 2000 eura. Branko je upozorio i na najčešću grešku koju ljudi čine prilikom projektiranja vanjske kuhinje.
"Ljudi moraju shvatiti da nisu svi hladnjaci i kuhinjski aparati jednaki. Postoje oni za unutarnju i oni za vanjsku upotrebu. Mi možemo u vanjski prostor ugraditi uređaje za unutarnju upotrebu, no tu postoji veća opasnost od kvara, pa i kratkog spoja. Na tome se ne smije štedjeti", upozorava.
Kaže da je razlika između vanjskih i unutarnjih uređaja u instalaciji. Vanjski su otporniji i njihove su instalacije predviđene za vanjske uvjete. Takve uređaje može se prepoznati po oznaci IP 55 ili više.
"To je oznaka koja vam govori da kad zalijete taj aparat vodom, neće doći do kratkog spoja ili većeg kvara. IP broj na uređaju mora biti veći od 50", pojasnio je Stojsavljević.
Sve vrste vanjskih konstrukcija
Prije 15 godina Profil Tehnika započela je s radom i bavila se garažnim vratima, pergolama od aluminija i uređenjem vrtova.
Danas je to tvrtka specijalizirana za dizajn, proizvodnju i montažu vanjskih kuhinja svih veličina. Kuhinje spadaju u njihovu vlastitu domenu proizvodnje, a instalacija uređaja upotpunjuje cijelinu. Mogu pretvoriti bilo koji vanjski prostor u ugodno mjesto za boravak i oazu mira, a u ponudi su i različiti modeli vrtnih kućica Austrijskog proizvođača Biohort.
Možda i najveća prednost tvrtke Profil Tehnika leži u činjenici da su oni proizvođači vanjskih kuhinja, a njihovi svi proizvodi nastali su u Hrvatskoj. Usluga ne uključuje samo gotovu kuhinju, već i mjerenja, dogovor, savjete i preciznu konstrukciju. Na prvom mjestu prioriteta ove tvrtke jest ispuniti želje svakog pojedinog klijenta koliko je to tehnički moguće.
Njihove usluge koriste privatni i poslovni korisnici diljem Hrvatske, uključujući hotele i luksuzne vile, pa i sve više turističkih kampova što potvrđuje njihovu reputaciju pouzdanog partnera u uređenju vanjskih prostora.
"Branko, bi li ti meni napravio kuhinju?"
Zadovoljni njemački klijent nesvjesno ih je uveo u posao s kuhinjama.
"Nazvao me i pitao: 'Branko, bi li ti meni napravio kuhinju od aluminija?' Odlučno sam rekao 'ne, hvala', ali me onda nastavio zvati svaki tjedan dok na kraju stvarno nisam napravio kuhinju. Projektirali smo je na Čiovu i kako su ljudi vidjeli rezultate, tako je interes počeo rasti", prisjetio se Stojsavljević početaka s kuhinjama.
Aluminij je i danas jedini materijal koji koriste stručnjaci iz Profil Tehnike, a 15 godina nakon početka s kuhinjama znatno su proširili svoj mali tim.
"Sada nas je sve zajedno 12. Raspoređeni smo po odjelima, od prodaje, preko tehničke pripreme, proizvodnje, pa sve do montaže", nabrojao je Branko Stojsavljević.
Iako u svom poslu doživljava razne anegdote i čuje svakakve priče, našalio se da nijedna od njih nije za medije, one se, kaže, samo nižu kad sjedne s radnicima na gradilištu i počne se prisjećati. Iako ga rokovi stišću, kaže da voli svoj posao jer je dinamičan, te ga ne bi mijenjao.
"Imam 58 godina, a svaki projekt nosi neke druge ljude, neke druge priče, a i posao kao takav vrlo je zanimljiv. Svaki projekt je nešto novo", zaključio je Stojsavljević.
Sponzorirani sadržaj donose Index i Profil Tehnika u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

bi Vas mogao zanimati
Uvjetima korištenja i Pravilima o privatnosti