Za ovaj ljetni cheesecake svi su nas tražili recept, a gotov je u pola sata

AKO TRAŽITE jednostavan, ali impresivan kolač bez pečenja, ovaj cheesecake sa smokvama i medom je pun pogodak. Kombinacija kremaste teksture, blage slatkoće i svježih smokava čini ga savršenim desertom za posebne prilike - ili kad samo želite počastiti sami sebe. Priprema ne zahtijeva pećnicu, a rezultat je izuzetno elegantan kolač koji će oduševiti sve koji ga probaju.
Potrebni sastojci
Za podlogu:
- integralni keksi
- maslac
Za kremu:
- krem sir
- šećer
- slatko vrhnje
- mljevena želatina
- voda
- ekstrakt vanilije
- džem od smokava
Dodatno:
- svježe smokve
- med
Kako se priprema
Najprije pripremite želatinu prema uputama na pakiranju. Zatim usitnite kekse, pomiješajte ih s otopljenim maslacem i utisnite smjesu u kalup. Podlogu stavite hladiti u hladnjak. Za kremu, miksajte krem sir i šećer dok ne dobijete glatku smjesu, a zatim dodajte slatko vrhnje, džem, vaniliju, limunov sok i otopljenu želatinu.
Dobro izmiksajte i prelijte preko ohlađene podloge. Kolač stavite hladiti najmanje 4 sata, a najbolje preko noći. Prije posluživanja ukrasite svježim smokvama i prelijte medom po želji.
Detaljan recept pronađite ovdje.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati