Pohanje je puno lakše uz ovaj mali trik koji se koristi u profesionalnim kuhinjama

POHANJE je klasik kojemu se uvijek vraćamo – bilo da radimo šnicle, tikvice ili neko drugo povrće, pohani sir ili gljive. No ponekad je to i neuredan i pomalo nespretan posao, a budući da je mnogima omiljeno, uvijek je dobro naučiti i nešto novo. Ovaj vam put donosimo jednostavan trik koji koristi i sve više chefova, a trebat će vam samo – zamrzivač.
Kratko zamrzavanje prije pohanja
Nakon što namirnicu panirate (brašno, jaje, krušne mrvice), umjesto da je odmah stavljate u ulje, stavite je u zamrzivač na 10 do 15 minuta. Panirani sloj će se bolje stisnuti i zalijepiti za namirnicu, a mogućnost da se mrvice odvoje tijekom pečenja ili prženja znatno se smanjuje. Manje će se lijepiti za tavu ili ulje, a ruke će vam ostati (barem donekle) čišće jer manje mrvica pada s ruku natrag u smjesu.
Savjet za čišće ruke kod paniranja
Ako želite pohati s još manje nereda, koristite tehniku "suha ruka – mokra ruka": Jednom rukom stavljajte u brašno i mrvice (suhe sastojke), drugom rukom u jaje (mokri sastojak). Tako izbjegavate stvaranje neugodnih paniranih grudica na prstima.
Ovaj "trik" posebno pomaže kod mekših namirnica koje se lako raspadaju (npr. sir ili riba), ali i kod klasičnih šnicli. Ako pohano spremate unaprijed, još bolje – zamrznuto možete direktno pržiti (samo uz nešto dulje vrijeme pripreme).

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati