Volite čokoladu i višnje? Onda uzmite bilježnicu i zapišite ovaj ultimativni recept

OVAJ čokoladni kolač s višnjama pravo je malo remek-djelo za sve ljubitelje čokolade i voća. Spoj tri sloja čokolade u kombinaciji s kiselkastim nadjevom od višanja stvara savršenu ravnotežu okusa i tekstura. Sočan je i bogat - upravo ono što i želimo od ovakve kombinacije, idealan je za svaku priliku kada želite nešto posebno. Mi smo ga radili već puno puta, i svaki put je netko od gostiju tražio recept.
Potrebni sastojci
Za žele od višanja:
- višnja (smrznuta ili kompotska)
- voda
- šećer
- škrobno brašno
Za čokoladnu kremu:
- mlijeko
- šećer
- tamna čokolada
- vrhnje za šlag
- prašak za puding od čokolade
Za biskvit:
- mlijeko
- oštro brašno
- šećer
- ulje
- kakao
- soda bikarbona
Za čokoladnu ganache glazuru:
- vrhnje za šlag
- tamna čokolada
Kako se priprema
Prvo odmrznite višnje i njihov sok nadopunite vodo. Zagrijte višnje, sok, vodu i šećer do vrenja, zatim dodajte škrob razmućen u malo vode. Kuhajte miješajući dok se smjesa lagano ne zgusne pa je ostavite da se prohladi.
Za čokoladnu kremu, zagrijte većinu mlijeka s nasjeckanom čokoladom do vrenja. U preostalom mlijeku razmutite prašak za puding i šećer, pa to dodajte u zagrijano mlijeko. Kuhajte uz miješanje dok se ne zgusne, a zatim ohladite. Umutite šlag, omekšajte ohlađenu kremu i spojite ih u jednoličnu smjesu.
Za biskvit, sve sastojke umutite mikserom na najmanjoj brzini. Smjesu podijelite na tri dijela i pecite. Ohladite biskvite.
Za ganache, otopite čokoladu na pari, zagrijte vrhnje i pomiješajte ih u glatku glazuru. Prohladite je prije preljevanja kolača. Kolač slažite redom: biskvit, čokoladna krema, biskvit, žele od višanja, biskvit, ostatak čokoladne kreme i na kraju ganache.
Detaljan recept pronađite ovdje.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati