Svi brzi i omiljeni ručkovi na jednom mjestu - nestat će s tanjura u trenu

Sadržaj nastao u suradnji s: Lidl
GODIŠNJI odmori i putovanja na more u punom su jeku. No, to ne znači da moramo drastično promijeniti navike - i u apartmanskoj kuhinji mogu se pripremati itekako dobra jela. Ako ste još uvijek na kontinentu ili tek pripremate putovanje, inspirirajte se našim ovotjednim odabirom.
Pripremili smo tjedni jelovnik od 6 glavnih jela i jednog osvježavajućeg deserta. Namirnice smo izabrali iz Lidlovog ovotjednog kataloga, a većinski smo birali proizvode koji su na akciji. Ni nama se ljeti ne provodi puno vremena u kuhinji, pa smo se vodili za što jednostavnijim jelima koja će zadovoljiti svakoga.
Tu su tjestenina, rižoto, bogati sendviči, pa i jela na žlicu - koja ne zaboravljamo ljeti. Planirajte, kupujte pametno i hranite se raznovrsno i kvalitetno. U nastavku vas čekaju recepti za fina jela, a svaki je osmišljen za dvije osobe.
1. Pureći medaljoni s krumpir salatom
Ovakva jela ljeti su nam potrebna, pogotovo kada udare vrućine, pa nam je važno pripremiti nešto zaista brzo. Pureći medaljoni ovaj su tjedan sniženi 33 posto, a kombinirajte ih uz već gotovu krumpir salatu. Za dvije osobe trebat će vam:
- 400 g purećih medaljona
- 400 g krumpir salate
- 1 glavica domaće salate kristal
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- vinski ocat
- sol i papar
Ispecite pureće medaljone prema uputama na pakiranju. Operite, narežite i začinite zelenu salatu, pa servirajte gotovu krumpir salatu uz pureće medaljone.
Redovna cijena svih ovih proizvoda zajedno iznosi 16.31 eura, a na akciji će vas ovi proizvodi zajedno koštati 14.62 eura, što je ušteda od 1.69 eura.
2. Penne a la bolognese
Klasik koji mnogi pripremaju redovito. Ovaj tjedan iskoristit ćemo XXL pakiranje svježeg mljevenog mesa, a tu je i umak od rajčice snižen 33 posto, kao i tjestenina fusili ili penne sniženi 16 posto. Sir gouda snižen je 33 posto, koji obožavamo naribati po umaku. Za dvije osobe trebat će vam:
- 400 g svježeg mljevenog mesa
- 300 g umaka od rajčice
- 200 g penne tjestenine
- 1 vezica mladog luka
- maslinovo ulje
- sol i papar
Luk popržite na maslinovom ulju, pa mu dodajte mljeveno meso. Pržite ga, pa podlijevajte vodom. Pred kraj dodajte umak od rajčice i začine i ostavite da se krčka. Za to vrijeme skuhajte tjesteninu. Kad se tjestenina skuha, poslužite, a za kraj - naribajte goudu u svaku porciju.
Redovna cijena svih ovih proizvoda zajedno iznosi 18.31 eura, a na akciji će vas ovi proizvodi zajedno koštati 17.66 eura, što je ušteda od 0.65 eura.
3. Varivo s graškom
Tko kaže da ljeto nije vrijeme za jela na žlicu? Iskoristite svježe svinjsko meso za gulaš koje je sniženo 26 posto, XXL pakiranje graška, koristite malo umaka od rajčice, krumpir i imate kompletno varivo i to za više dana. Za dvije osobe trebat će vam:
- 300 g svježeg svinjskog mesa za gulaš
- 200 g smrznutog graška XXL
- 300 g krumpira
- 250 g umaka od rajčice
- 1 vezica mladog luka
- ulje
- sol, papar,mljevena paprika, lovor
Na ulju pirjajte sitno sjeckani luk, dodajte kockice svinjetine i kratko zapecite dok ne posmeđe. Umiješajte mljevenu crvenu papriku, nasjeckani češnjak i po želji mrkvu. Dodajte krumpir, grašak i umak od rajčice, posolite, popaprite i dodajte malo lovora.
Ulijte vode ili temeljca toliko da pokrije sastojke i kuhajte poklopljeno 30-40 minuta dok sve ne omekša. Po potrebi dolijte još vode i na kraju provjerite začine.
Redovna cijena svih ovih proizvoda zajedno iznosi 10.22 eura, a na akciji će vas ovi proizvodi zajedno koštati 7.06 eura, što je ušteda od 3.16 eura.
4. Pulled pork sendvič
Polu-gotovo pulled pork meso (koje obožavamo kombinirati ljeti), ovaj put složite u domaću kukuruznu ciabattu koja je snižena 30 posto. Napravite umak za sendvič na bazi kiselog vrhnja i začina, a vrhnje je sniženo 26 posto. Za dvije osobe trebat će vam:
- 350 g pulled pork mesa
- 2 komada domaće kukuruzne miješane ciabatte
- 100 grama kiselog vrhnja
- 1 žlica sušenog kopra
- 1 vezica mladog luka
- 4 lista domaće salate kristal
Zagrijte usitnjenu svinjetinu u tavi ili pećnici dok ne postane topla i sočna. U manjoj posudi pomiješajte kiselo vrhnje s nasjeckanim svježim koprom, posolite i promiješajte. Prepolovite ciabatte i kratko ih tostirajte na tavi ili u pećnici da budu hrskave.
Na donju polovicu stavite sloj zelene salate, zatim rasporedite meso, a preko toga dodajte umak od vrhnja, mladog luka i kopra. Poklopite gornjom polovicom ciabatte i poslužite odmah.
Redovna cijena svih ovih proizvoda zajedno iznosi 12.25 eura, a na akciji će vas ovi proizvodi zajedno koštati 10.77 eura, što je ušteda od 1.48 eura.
5. Rižoto s piletinom i šampinjonima
Rižoto je idealno ljetno jelo - brzo je gotovo, jednostavno se priprema, a uklapa se i u ručak i večeru. Ovaj tjedan iskoristite svježi pileći odrezak iz filea, te ga kombinirajte s domaćim šampinjonima, pestom koji je snižen 33 posto i ribancem sniženim 29 posto. Za dvije osobe trebat će vam:
- 250 g svježeg pilećeg odreska iz fileta
- 200 g domaćih svježih šampinjona
- 160 g originario riže
- 30 g ribanca
- 1 vezica mladog luka
- 2 žličice pesta
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- sol i papar
- bijelo vino - po želji
Na malo ulja ili maslaca pirjajte sitno sjeckani luk dok ne omekša. Dodajte narezanu piletinu i kratko je zapecite dok ne pobijeli. Ubacite narezane šampinjone i nastavite pirjati dok ne ispuste vodu i lagano posmeđe. Umiješajte rižu i kratko je tostirajte uz miješanje, pa po želji dodajte bijelo vino i pustite da ispari.
Postupno dodajte topli temeljac, po malo, uz stalno miješanje, dok riža ne omekša (15–20 minuta). Pred kraj umiješajte pesto i ribani sir, posolite i popaprite po ukusu. Po potrebi dodajte još malo temeljca da rižoto ostane kremast. Poslužite odmah.
Redovna cijena svih ovih proizvoda zajedno iznosi 19.64 eura, a na akciji će vas ovi proizvodi zajedno koštati 17.99 eura, što je ušteda od 1.65 eura.
6. Zapečeni grah s kobasicom
Ovaj su tjedan i kobasice i grah sniženi - i to kobasice 27 posto, dok je grah snižen 24 posto. Dodajte malo umaka od rajčice sniženog 33 posto, pa na kraju sve kratko zapecite i dobit ćete jelo kojemu nitko neće odoljeti. Za dvije osobe trebat će vam:
- 400 g smeđeg graha iz konzerve
- 200 g pučke kobasice
- 1 vezica mladog luka
- 200 g umaka od rajčice
- 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- sol, papar, mljevena paprika
- domaći, polubijeli rezani kruh
Na malo ulja pirjajte mladi luk dok ne omekša, zatim dodajte narezanu kobasicu i kratko je zapecite dok ne dobije boju. Umiješajte grah, ulijte umak od rajčice i dodajte začine po ukusu. Sve lagano kuhajte 5–10 minuta dok se okusi povežu.
Smjesu prebacite u vatrostalnu posudu i zapecite u pećnici na 200 °C oko 15 minuta, dok površina lagano ne porumeni. Poslužite toplo uz kruh ili salatu.
Redovna cijena svih ovih proizvoda zajedno iznosi 18.70 eura, a na akciji će vas ovi proizvodi zajedno koštati 15.88 eura, što je ušteda od 2.82 eura.
7. Sladoledni sendvič
Što je ljetnije od sladolednih deserata? Desert koji neodoljivo podsjeća na djetinjstvo, a vraćamo mu se svako ljeto. Toliko je jednostavan za pripremu da u nju možete uključiti i one najmlađe u obitelji, a jednom kada ga napravite i zamrznute - imat ćete gotovu slasticu danima, pa i tjednima. Petit beure keksi sniženi su 24 posto, dok je Quattro sladoled snižen 16 posto. Za dvije osobe trebat će vam:
Obložite lim za pečenje papirom za pečenje ili ga lagano namastite. Na dno složite red petit beurre keksa, jedan do drugoga, tako da prekriju cijelu površinu lima. Sladoled Quattro izvadite iz zamrzivača i ostavite ga nekoliko minuta da omekša, zatim ga ravnomjerno rasporedite preko keksa i poravnajte lopaticom ili nožem.
Na sladoled stavite drugi red keksa, pažljivo ga složite tako da se poklopi s donjim slojem. Lim stavite u zamrzivač na najmanje 2 do 3 sata, dok se sladoled potpuno ne stisne. Kada je kolač spreman, narežite ga na kocke i poslužite odmah iz zamrzivača.
Redovna cijena svih ovih proizvoda zajedno iznosi 8.38 eura, a na akciji će vas ovi proizvodi zajedno koštati 6.74 eura, što je ušteda od 1.64 eura.
Sadržaj donosi Index u suradnji s Lidlom te u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

bi Vas mogao zanimati
Uvjetima korištenja i Pravilima o privatnosti