Što su najveće ikone hollywooda najradije jele? Iznenadili biste se

KAD POMISLIMO na slavne osobe, često zamišljamo ekstravagantne tanjure, skupe restorane i privatne chefove. No, neke od najvećih zvijezda prošlog stoljeća zapravo su imalE vrlo skromne i domaće prehrambene navike.
Donosimo vam pregled jednostavnih jela koja su voljele velike zvijezde, i koja bez problema možete pripremiti i vi. Pogotovo sada, u sezoni ljetnih vrućina kad smo u stalnoj potrazi za što jednostavnijim obrocima.
Sophia Loren i njezine špagete s rajčicom
“Everything you see I owe to spaghetti,” rekla je Sophia Loren, slavna talijanska glumica i apsolutna ikona stila - i stvarno nije pretjerivala.
Loren je bila poznata po svojoj ljubavi prema jednostavnoj, domaćoj talijanskoj kuhinji, a najviše je voljela špagete s umakom od rajčice i bosiljka. Bez puno filozofije: kvalitetna rajčica, maslinovo ulje, češnjak i svježi bosiljak - to je sve što vam treba.
Na maslinovom ulju popržite češnjak, dodajte pelate (ili svježe rajčice), posolite, kuhajte 15-20 minuta i dodajte bosiljak na kraju. Umiješajte al dente špagete (ili penne) - i imate talijanski klasik koji se uklapa u svako doba dana.
Marilyn Monroe i njezin doručak s jajima
Iako ju pamtimo kao glamuroznu divu, Marilyn je poznata po tome što je voljela vrlo jednostavan i zapravo prilično "običan" doručak: dva sirova jaja izmiješana s toplim mlijekom, koje bi popila ujutro prije tuširanja.
Voljela je i "stuffing" (američki nadjev za nadjevenu puricu) i jednostavne mesne okruglice s pire krumpirom. No jaja su joj bila svakodnevna navika.
U jednom intervjuu priznala je da gotovo nikad nije jela u restoranima – više je voljela kuhati sama kod kuće, i to najčešće klasičnu američku hranu.
Elvis Presley i njegov legendarni sendvič
Ako postoji jedno jelo koje je zauvijek povezano s kraljem rocka, onda je to "Elvisov sendvič". Kombinacija koja danas zvuči pomalo bizarno, ali ima legendarni status: kruh, maslac od kikirikija, zgnječena banana i slanina.
Da, sve to skupa, zapečeno na tavi. Elvis je navodno znao pojesti i po nekoliko odjednom.
Ako želite zdraviju (i probavljiviju) verziju, probajte prepečeni kruh s maslacem od kikirikija i bananom – zasitno, brzo i jako ukusno. Bez potrebe za hitnu dijetu dan poslije.
<< Biste li probali Elvisov sendvič? Pjevač ga je obožavao, a bio je kalorijska bomba
Audrey Hepburn i njezina pasta al pomodoro
Audrey Hepburn bila je sinonim za eleganciju, ali i u prehrani je bila izuzetno jednostavna i dosljedna. Jedno od njezinih najdražih jela (slično kao i kod Sophije Loren) bilo je upravo ono što biste jeli na obiteljskom ručku u Italiji: pasta al pomodoro - tjestenina s umakom od rajčice.
Prema riječima njezina sina, Audrey je ovo jelo pripremala gotovo svakodnevno, osobito dok su živjeli u Švicarskoj. Voljela je kuhati sama, i uvijek je birala svježe, jednostavne sastojke.
Skuhajte tjesteninu (najčešće penne ili spaghetti). Na maslinovom ulju pirjajte nasjeckani luk i češnjak, dodajte kvalitetne pelate (ili svježe rajčice), posolite, popaprite, i kuhajte dok se ne zgusne. Na kraju dodajte svježi bosiljak i malo parmezana.
<< Ovo je bilo omiljeno jelo slavne glumice, jela ga je gotovo svaki dan

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati