Radite li i vi ovo s toplim sendvičima? Možda vam zato ne ispadaju kao oni starinski

TOPLI sendvič, jednostavan klasik koji bi trebalo biti teško zeznuti. Ali ako ste ikad zagrizli u vlažnu, raskvašenu krišku kruha s mlakom šunkom i sirom koji se jedva topi, znate da nije svaki topli sendvič dobar sendvič. Evo što čini razliku i što treba izbjegavati.
1. Kruh je temelj - i prva stvar koja može poći po zlu
Nije svaki kruh za topli sendvič. Previše mekan (tipa tost ili bijeli sendvič kruh) - i dobit ćete gnjecavu katastrofu. Previše tvrd - i sve će se raspasti čim zagrizete. Uz to, ako kruh ne tretirate kako treba (čitajte: ne tostirate ga prije punjenja), sendvič će biti vlažan i izgubit će teksturu.
Birajte kruh koji može podnijeti toplinu - focaccia, ciabatta, rustikalni bijeli ili integralni kruh s koricom. Lagano tostirajte unutarnje strane prije nego što dodate nadjev, to stvara barijeru i sprečava upijanje vlage.
2. Punjenje - manje je više (i raspored je bitan)
Ponekad poželimo sve ubaciti unutra: tri vrste sira, šunku, jaje, rajčicu, senf, ajvar, pa još i malo majoneze. Rezultat? Sve curi van, kruh se raspada, sir se nije stigao otopiti, a centar je hladan.
Ne pretrpavajte. Dva-tri glavna sastojka su sasvim dovoljna. Kombinirajte topivi sir (gouda, mozzarella, cheddar) s nečime što daje okus (npr. dimljena šunka, pečeno povrće ili pesto). Slaganje je ključno: sir ide uz kruh da se ravnomjerno topi, "mokri" sastojci (rajčica, umaci) neka budu u sredini ili ih stavite nakon pečenja.
3. Mlijeko i kruh - dobra ideja ili nepotrebna gnjavaža?
Neki stari recepti (i bake) kunu se u trik s mlijekom - natopite kruh u mlijeko prije pečenja da bi bio sočan. Ali to često završi potpuno krivo. Previše mlijeka i kruh postane gnjecav, teško se zapeče i jednostavno ga nije užitak jesti.
Ako baš želite dodati malo mlijeka za mekoću, koristite ga umjereno.Primjerice, kistom lagano premažite unutrašnjost kruha. No u većini slučajeva, ovaj korak vam ne treba. Dobar umak i pravilan odabir sira već daju dovoljno sočnosti bez potrebe da kruh "kupate".
Maslac ili majoneza - ali izvana!
Namažite vanjske strane sendviča s malo maslaca ili majoneze prije pečenja. To daje hrskavu, zlatnu koricu, kao iz najboljih bistroa.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati