Patlidžan se može pripremiti na hrpu načina, ovo su nam omiljeni recepti

LJETO je idealno vrijeme za jela s patlidžanom - povrćem koje je u sezoni i lako dostupno na tržnicama i u trgovinama. Zahvaljujući svojoj mesnatoj teksturi i neutralnom okusu, patlidžan se može pripremiti na bezbroj načina: pečen, pohan, punjen, u složencima, na roštilju ili kao dodatak umacima i varivima. U nastavku donosimo izbor najboljih recepata s patlidžanom koje ćete poželjeti pripremati često.
1. Zapečeni patlidžani punjeni mljevenim mesom
Patlidžan je povrće koje se često podcjenjuje, ali je iznimno sočan i ukusan kada se pravilno pripremi i zapeče zajedno s mljevenim mesom, povrćem i ribanim sirom. Ovo izdašno jelo je pravi comfort food i užitak za okusne pupoljke, a cijeli recept pronađite ovdje.
2. Rolice od tikvica i patlidžana sa šunkom i sirom
Rolice od tikvica i patlidžana mogu biti odličan prilog glavnom jelu ili čitav ručak. Odlične su i tople i hladne, a nadjev uvijek možete prilagoditi vlastitim željama. Ovo je jelo u kojemu možete iskoristiti i tikvice i patlidžane, čija je sezona upravo sada, a cijeli recept pronađite ovdje.
3. Ratatouille
Ratatouille je francusko seosko jelo, podrijetlom iz Provanse koje obvezno trebate probati. Patlidžani, rajčice, krumpiri i tikvice u umaku zajedno tvore ovo preukusno jelo, a ako ga želite napraviti, najbolje je da ga radite po ovom receptu.
4. Parmigiana
Parmigiana od patlidžana klasično je talijansko jelo - ukusna kombinacija patlidžana, umaka od rajčice, kremaste ricotte i aromatičnog parmezana. Uživajte u bogatim slojevima slanih patlidžana i topljenog sira i ovo jelo poslužite za predjelo, glavno jelo ili kao prilog uz meso, a recept pronađite ovdje.
5. Pohani patlidžan
Jedno od najpopularnijih jela s patlidžanom koje su pripremale i naše bake jest pohani patlidžan. Jednostavan je za pripremu, a možete ga poslužiti uz svoj omiljeni umak. S ovim jelom ne možete pogriješiti, zavoljet će ga i djeca, a cijeli recept možete pronaći ovdje.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati