Obložiti kalup papirom za pečenje zapravo ne može biti jednostavnije, znamo trik

AKO STE ikada pekli torte ili radili neki drugi biskvitni kolač, sigurno znate koliko je važno pravilno pripremiti kalup za pečenje. Obično ga oblažemo papirom za pečenje ili ga premažemo uljem ili omekšalim maslacem, pa pospemo brašnom. Ovo radimo kako bismo spriječili da se pečeni biskvit zalijepi za kalup i kako bismo ga lakše izvadili.
Kada se radi o suhim biskvitima, posebice onima bez voća ili sličnih sastojaka, poput banana, koji dodatno povećavaju ljepljivost, obično kalup premazujemo uljem ili maslacem te ga pospemo brašnom. Tako možemo zaobići papir, jer su biskviti bez takvih dodataka manje skloni lijepljenju.
No, ako radite neke sočnije biskvite, s voćem, ili jednostavno želite biti sto posto sigurni da će se biskvit vrlo lako odvojiti od kalupa i da neće popucati, tada je najbolje koristiti papir za pečenje ili masni papir, a nekoliko je super načina na koje kalup možete obložiti masnim papirom.
Par super trikova za pravokutni kalup
Ako biskvit pečete u pravokutnom kalupu, vrlo lako možete obložiti sve stranice papirom za pečenje i to tako da ga - zgužvate. Nakon što ste ga zgužvali, moći ćete ga bez problema staviti u kalup, malo utisnuti i to je to. Ne morate se brinuti da će se odizati, a poslije pečenja, biskvit ćete vrlo lako izvaditi iz kalupa.
Još jedan dobar trik je taj da papir za pečenje odrežete tako da prekriva malo više od površine kalupa. Zatim ćete svaki rub prerezati škarama, kao što je pokazano na videu, a kalup ćete politi s malo vode, kako bi se masni papir lakše "zalijepio" za kalup. Masni papir tada jednostavno utisnete u kalup i to je to.
A što s okruglim kalupom za torte?
Ovi savjeti vrijede za pravokutne kalupe, no što s onim okruglim kalupima? I za to postoji dobar trik. Uzmite list papira za pečenje, savijte više puta da dobijete oblik oštrog trokuta, kao što je prikazano na videu. Zatim vrh prislonite na sredinu kalupa za tortu i prstom izmjerite koliko trebate odrezati. Odrežite rub koji je višak i dobili ste okrugli papir za pečenje.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati