Na jesen se u centru Zagreba otvara novi ambiciozni restoran. Iza njega poznati tim

NAJAMBICIOZNIJI novi jesenski restoran u Zagrebu mogao bi postati novi projekt tima koji stoji iza restorana Noel, piše Plava Kamenica. Riječ je o novom bistrou koji će biti smješten u podrumskom prostoru ispod postojećeg Michelinovog restorana u Dukljaninovoj ulici, a zasad nosi radni naziv “Noel Street”.
Otvaranje se prvotno planiralo za kraj rujna, no sada se očekuje da će restoran s radom krenuti u studenom. U projekt se ulaže oko 300 tisuća eura, a investicija uključuje potpuno novu kuhinjsku opremu, tanjure i pribor. Chef Mario Mandarić više nije među vlasnicima.
Bistro s naglaskom na latino kuhinju i koktele
Novi restoran bit će casual bistro s modernim interijerom, a kuhinja će biti inspirirana latinoameričkim gastronomijama. Fokus će biti na jelima za dijeljenje, a ponuda vina uključivat će i etikete iz ponude Noela, ali i značajno povoljnije boce. Osim vina, bitan dio ponude činit će i kokteli. U večernjim satima prostor će biti zamišljen kao mjesto s opuštenom atmosferom uz jazz ili house glazbu.
Chef s iskustvom u street food sceni
Kuhinju će voditi chef Ivan Temšić, koji već neko vrijeme predstavlja Noel na street food festivalima. Tijekom ljeta posjetio je niz renomiranih europskih street food restorana, s naglaskom na španjolske koncepte, što će se odraziti i na jelovnik novog restorana.
Iz Plave Kamenice kažu kako je otvaranje "Noel Streeta" hrabar potez, budući da unatrag više od dvadeset godina ni jedan podrumski restoran u centru Zagreba nije uspio privući dovoljno publike. Smatraju kako u zoni Martićeve ulice gotovo svaki gastronomski koncept nailazi na plodno tlo - od klasičnih ribljih restorana poput Zlatne školjke do popularnih mjesta poput beogradske sladoledarnice Crna ovca.
Ako “Noel Street” uspije spojiti kvalitetnu kuhinju, ugodnu atmosferu i prihvatljive cijene, lako bi se mogao pridružiti nizu već uspješnih lokala u ovom živopisnom kvartovskom okruženju.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati