Kilogram purećeg batka košta 7 eura, imamo super ideju kako pripremiti taj komad mesa

NE KUPUJE se toliko često kao neki drugi komadi mesa, a vrlo je ukusan i dobro podnosi razne začine. Pureći batak našli smo ovih dana u Purexu po 7 eura za kilogram pa smo potražili ideju kako ga pripremiti na način koji do sada još nismo isprobali. Našli smo recept koji nam se čini kao pun pogodak, naročito ako volite za naše podneblje neuobičajene začine.
Za ovo jelo prvo pripremite Cajun začinsku mješavinu (u nastavku je recept) pa je pomiješajte s maslacem i premažite pureći batak. Peče se oko tri sata, i to u vrećici za pečenje kako bi puretina bila što sočnija na kraju. Korisnica Medusa Eats na TikToku sama radi svoju Cajun mješavinu, koju kod nas možete pronaći i po specijaliziranim trgovinama (Spicy Days, Harissa i Tvornica zdrave hrane), ali i napraviti sami kod kuće.
Inače, to je rustikalna mješavina začina koja dolazi iz Louisiane, domovine Cajun kuhinje. Iako svatko ondje mješavinu radi na svoj način, to je generalno pikantna mješavina koja sadrži puno slatke paprike, kajenskog papra (što je zapravo ljuta papričica), češnjaka u prahu, papra i origana.
Nećete pogriješiti ako odaberete ovih nekoliko začina u istom omjeru, a trebat će vam slatka crvena paprika (možete koristiti i dimljenu papriku), sol, češnjak u prahu, mljeveni crni papar, mljeveni bijeli papar, luk u prahu, sušeni origano, kajenski papar i timijan. Pomiješajte sve začine u staklenci i koristite kao suhi "rub" na mesu, ili pak pomiješan s maslacem ili uljem, a ako vam ostane viška, ovako pripremljena mješavina može stajati do godinu dana.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati