Jeste li probali ovakav pomfrit? Odličan je izbor i za goste - tražit će recept

MALO tko ne voli slani, hrskavi pomfrit – a zamislite ga u jednako ukusnom, ali zdravijem izdanju. U ovom je slučaju to pomfrit od palente. Smjesa se nakon oblikovanja ne prži u dubokom ulju, već se peče u pećnici, što je uvijek zdravija – ali i urednija opcija. Ovaj pomfrit je jednostavno pripremiti i lako se uklapa uz razna jela – od pečenog mesa do svježih salata. Nećemo duljiti – prelazimo na recept koji vrijedi isprobati već danas.
Potrebni sastojci
- palenta
- voda
- sol
- češnjak
- maslinovo ulje
- naribani parmezan
- po želji začini - ružmarin, timijan
Kako se priprema
Palentu skuhajte u slanoj vodi prema uputama na pakiranju. Kad se zgusne, umiješajte maslinovo ulje, češnjak i po želji dodajte začine i naribani sir. Smjesu prebacite u kalup, poravnajte i ostavite da se ohladi i stisne. Ohlađenu palentu narežite na štapiće, posložite na lim, lagano premažite uljem i pecite u pećnici dok ne postanu hrskavi i zlatni.
Recept sa svim detaljima pronađite ovdje.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati