Jedan će sastojak vašu jutarnju kavu učiniti puno ukusnijom, evo koji

DOK NEKI vole razne kombinacije i okuse kava, od raznih lattea do ledenih kava, drugi ipak preferiraju jednostavnost pa si uvijek kuhaju crnu kavu i u nju dodaju malo mlijeka. Neki ju vole i malo "začiniti", a ako volite slatku kavu, osim šećera kavi možete dodati razne sirupe, pa i javorov sirup, piše The Kitchn.
Javorov sirup kavi daje suptilan, ali bogat okus koji podsjeća na maslac, vaniliju i karamelu. Njegove orašaste note stvaraju poseban okus, dodajući svakom gutljaju ugodnu složenost i dubinu.
Savjeti za dodavanje javorovog sirupa kavi
Za početak, važno je ne pretjerati. Na šalicu kave dovoljna je samo polovica čajne žličice javorovog sirupa. Kušajte, pa po želji dodajte još. Zapamtite, javorov sirup zamjenjuje šećer, stoga nema potrebe za dodatnim zaslađivačima.
Ovaj se okus odlično slaže s jesenskim začinima. Prije nego što ga umiješate u kavu, pokušajte u sirup dodati prstohvat cimeta ili mješavine začina za pitu od bundeve (možete ju napraviti sami kod kuće, a ovdje je recept). Tako će se začini bolje otopiti i ravnomjerno rasporediti po napitku, stvarajući savršen jesenski doživljaj.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati