Za sladoled iz blendera treba vam par minuta i nekoliko sastojaka - oduševit će vas

VANI je sve toplije, a mnogima dolazi želja za nečim hladnim i slatkim. Ako uz to volite biti kreativni u kuhinji i isprobati nešto novo - imamo super prijedlog. Isprobajte domaći sladoled za koji vam je potrebno samo nekoliko sastojaka i blender. Gotov je u doslovno nekoliko minuta, a pozitivna strana ove poslastice je to što točno znate što jedete i ne unosite nepotrebne šećere, arome i slično.
<< Recept za sladoled od banane
Osnovni recept - banana kao baza
Trebat će vam:
- 2 zrele banane, narezane i zamrznute
- Malo mlijeka (biljno ili obično), po potrebi
- Po želji: vanilija, kakao, kikiriki maslac, jagode, borovnice…
Kako se točno radi
Zamrznute komade banane stavite u snažniji blender ili multipraktik. Miksajte dok se ne počne stvarati kremasta masa (dodajte žlicu-dvije mlijeka ako je pregusto). Po želji ubacite dodatke: malo kakaa za čokoladni okus, bobičasto voće za voćni okus ili kikiriki maslac za sladoled od banane i kikirikija.
Kada smjesa postane glatka i kremasta, prebacite sladoled u plastičnu posudicu ili možete odmah poslužiti ili vratiti u zamrzivač na 15 minuta za čvršći sladoled. Ako imate modlice za sladoled na štapiću, možete smjesu uliti u nju pa zamrznuti dok ne očvrsne.
Ideje za okuse
Poigrajte se i isprobajte kombinacije poput:
- Banana + kakao + malo vanilije = zdravi čokoladni sladoled
- Banana + smrznute jagode = osvježavajuća voćna kombinacija
- Banana + kava + čokoladne kapljice = “mocha” sladoled
- Banana + maslac od badema + cimet = sladoled s aromom pite od jabuka (bez jabuka!)
Zašto koristiti banane?
Zamrznute banane imaju prirodnu kremastu teksturu koja oponaša sladoled, bez potrebe za vrhnjem ili šećerom. Osim toga, bogate su kalijem i vlaknima, pa je ovaj desert i malo zdravija alternativa običnom sladoledu. Inače, poznat nam je i tzv. Nicecream - zdrava, veganska verzija sladoleda napravljena od smrznutih banana koje se blendaju u kremastu teksturu.
Nicecream ne sadrži dodani šećer, mlijeko ni jaja, a lako se nadograđuje voćem, kakaom ili orašastim maslacima.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati