Gibanica koja nikad neće izaći iz mode - napokon joj počinje sezona

STIŽU prve domaće tikvice, a jedna od stvari kojoj se svake godine najviše veselimo je - gibanica. Riječ je o jednostavnoj, sočnoj piti od tankih kora s nadjevom od naribanih tikvica, sira i jaja.
Ako koristite gotove kore - mi volimo one koje se mogu kupiti kod kumica na tržnici, baš kao i domaći sir - gibanica je gotova za čas. Može se poslužiti topla ili hladna i savršena je za svaki obrok, od doručka do večere.
Evo kako se radi ona najjednostavnija.
Potrebni sastojci
- gotove kore za savijače
- svježi sir
- velika tikvica
- jogurt
- mineralna voda
- jaja
- mlijeko
- sol.
Kako se priprema
Tikvicu naribajte, posolite i ostavite da odstoji 5-10 minuta, zatim dobro ocijedite višak tekućine. U većoj zdjeli pomiješajte sir, jogurt, mlijeko, mineralnu vodu, jaja, sol i naribanu tikvicu - smjesa treba biti malo gušća od one za palačinke. U lagano nauljen lim stavite dvije kore za savijaču, ostatak zgužvajte i rasporedite po kalupu, pa sve prelijte pripremljenom smjesom.
Na vrh stavite preostalu koru, lagano pritisnite i poravnajte. Pecite dok površina ne postane zlatnožuta. Ostavite da se prohladi 15 - 20 minuta prije rezanja i poslužite toplo ili hladno.
Ovdje pronađite recept s detaljnim mjerama i uputama.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati