Imamo recept za jelo kojim je poljska tenisačica zgrozila Engleze na Wimbledonu

POSLJEDNJIH dana ne prestaje se pričati o omiljenom jelu poljske tenisačice Ige Świątek. Nakon što je izborila osminu finala Wimbledona, dala je intervju na središnjem terenu i tom prilikom otkrila koji joj obrok, kako kaže, daje snagu. Riječ je o jagodama s jogurtom i tjesteninom.
Na pitanje što će pojesti za oporavak nakon meča, Świątek je odgovorila: "Ne znam još. Sigurno ne ribu s krumpirićima, to je preteško. Ali moj tim svaki dan jede i tako krši dijetu. A ja ih gledam i govorim: 'Ljudi, to mi ne pomaže.' No imam svoje omiljeno jelo. Jela sam ga dok sam bila dijete. To je tjestenina s jagodama."
Poljska verzija wimbledonskog klasika s jagodama i slatkim vrhnjem
Njezina verzija wimbledonskog klasika s jagodama i slatkim vrhnjem izazvala je brojne reakcije, pa se i sama našalila da bi joj mogli zabraniti dolazak.
"Zašto je to toliko zanimljivo? Svi bi to trebali jesti", rekla je Swiatek, pa dodala: "Mislim da je to poljsko jelo. Djeca to često jedu ljeti. To je jednostavno savršena kombinacija okusa. Imamo odlične jagode u Poljskoj."
Cijeli recept za njezino omiljeno jelo možete pronaći ovdje. Zanimljivo je da je riječ upravo o tjestenini s jagodama i jogurtom, s obzirom na to da je slično jelo, ali bez tjestenine, simbol Wimbledona od njegovih početaka.
Jagode sa šlagom - simbol Wimbledona
Nijedna hrana nije toliko povezana s Wimbledonom kao jagode s tučenim slatkim vrhnjem. Ovaj jednostavan, ali divan desert poslužuje se na turniru od njegovih samih početaka 1877. godine. No zašto baš jagode?
Vrijeme održavanja Wimbledona savršeno se poklapa s britanskom sezonom jagoda koja obično traje od kraja svibnja do početka srpnja. U viktorijansko doba jagode su bile luksuzna namirnica povezana s ljetnim vrtnim zabavama. Posluživanje jagoda na Wimbledonu dodavalo je dašak elegancije događaju.
Danas se tijekom turnira na Wimbledonu posluži oko dva milijuna jagoda. Svakog se jutra svježe beru na farmama u Kentu i poslužuju u roku od 24 sata. Klasična priprema ostala je nepromijenjena: jagode se samo očiste od peteljki i poslužuju s kuglom šlaga.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati