Hamburgeri koji su 2000.-ih bili dio "tajne ponude", a danas su ponovno hit

AKO STE veliki ljubitelj burgera, ali biste rado smanjili konzumaciju kruha i peciva - ovaj bi "izum" mogao biti rješenje.
Radi se o letuce burgerima odnosno, hamburgerima u listu salate. Postali su popularni početkom 2000-ih u Sjedinjenim Američkim Državama, a svoju najveću vidljivost stekli su kroz low-carb i keto pokret, osobito nakon što su dijete poput Atkinsove i kasnije keto dijete postale globalni trend.
Gdje je sve počelo?
Jedan od prvih lanaca koji je uveo lettuce burger kao opciju bio je In-N-Out Burger, poznat po svom “Protein Style” burgeru - koji dolazi umotan u listove salate umjesto peciva. Ova opcija postoji još od ranih 2000-ih i često je bila tajna (tzv. “off-menu”) ponuda, poznata samo lojalnim gostima.
Danas su lettuce burgers čest izbor u restoranima koji nude “custom” burgere, kao i u kućnoj pripremi, a zahvaljujući TikToku i Instagramu, doživjeli su novu popularnost kao brz, zdrav i vizualno atraktivan obrok.
Kako ga pripremiti kod kuće
Priprema je jednostavna:
Oblikujte mljeveno meso u pljeskavice i začinite po želji. Pljeskavice pecite na tavi ili roštilju dok ne postignu željenu razinu pečenosti. Operite i osušite listove salate. Ako su preveliki, možete ih prerezati na pola.
Na kraju, sastavite burger. Na list salate stavite pljeskavicu, dodajte omiljene dodatke poput sira, rajčice, luka, kiselih krastavaca i preljeva po izboru. Preklopite list salate oko mesa i nadjeva i poslužite.
Savjeti za savršen lettuce burger
Odabir salate: Koristite čvrste i velike listove salata poput rimske ili iceberg, koje će bolje držati nadjev.
Zaštita od vlage: Kako biste spriječili da salata postane gnjecava, stavite tanke ploške sira ili tanke kriške rajčice između pljeskavice i salate.
Dodaci po želji: Eksperimentirajte s različitim preljevima, začinima i povrćem kako biste prilagodili okus prema vlastitim preferencijama.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati