Čitateljica podijelila omiljeni recept za mileram tortu: "Moja upravo na hlađenju"
U FACEBOOK grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? pronašli smo recept za još jednu mileram tortu, iako ih na Index Receptima imamo već nekoliko, a najviše pohvala primili su ovaj i ovaj. Na Fejsu je sada naša čitateljica Marina Dekan uz fotografiju slastice podijelila recept za mileram tortu koji je njoj najdraži.
"Divna vam je! I moja je upravo na hlađenju", "Po ovom receptu i ja radim, odličan", neki su od komentara, a recept je u nastavku, i to s njenog Instagram profila @marininakuhinjica.
"Za Majčin dan sam spremala ovu tortu i odlična je (izgledom baš i ne, ali za okus garantiram. Recept od Natašinih slastica, ali ispisat ću vam ga", napisala je Marina.
Mileram torta
Sastojci koje ćete trebati za tijesto:
- 250 g oštrog brašna
- 100 g šećera
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 80 g maslaca
- 1 jaje
Za nadjev pripremite:
- 500 ml mlijeka
- 2 vrećice praška za puding od vanilije
- 200 g šećera
- 800 g milerama
Dodatno:
- voće po želji (ja sam koristila 500 g zamrznutog šumskog voća)
- 1 vrećica preljeva za tortu
- malo šlaga za dekoraciju
U posudu stavite brašno pomiješano s praškom za pecivo, šećer, vanilin šećer, omekšani maslac i jaje te sve zajedno izmijesite. Nije potrebno stavljati u hladnjak. Tijesto razvaljajte na masnom papiru. Prenesite ga u kalup (26 cm) koji ste prethodno pouljili i pobrašnili (kako dno, tako i bočne stranice). Pažljivo stavite tijesto, a ako i pukne negdje - lako ćete prstima popraviti. Višak koji bude virio iznad obruča odrežite.
Puding i šećer umutite s malo mlijeka, a ostatak mlijeka stavite kuhati. U uzavrelo mlijeko ulijte pripremljen puding i kuhajte na srednjoj vatri dok ne postane gusto. Čim skinete sa vatre dodajte mileram, sjedinite. Odmah izlijte u pripremljeni kalup s tijestom.
Isto tako možete odmah složiti željeno voće, a ja sam složila zamrznuto miješano voće, piše Marina. Stavite sve zajedno peći u zagrijanu pećnicu na 170 stupnjeva 70 minuta. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, te pripremite preljev kako je opisano na poleđini vrećice i odmah ga možete preliti preko torte, pa staviti u hladnjak.
Ostavite tortu preko noći u hladnjaku i drugi dan polako nožem odvojite bočne stranice torte od obruča. Tortu prenesite na tacnu s nekom većom špahtlom ili nečim drugim što imate, da zahvati što više dna torte (podloga je prhka pa da se ne raspukne). Režite i servirajte.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati