Brz i genijalan ručak: Zapečene gyoze iz jedne posude gotove u 20 minuta

SMRZNUTE gyoze ili neka druga punjena tjestenina mnogima su omiljena namirnica koju uvijek imaju pri ruci. Brzo se pripremaju, ukusne su i dugo traju u zamrzivaču, a njihova svestranost dovela ih je do glavne uloge u viralnom TikTok receptu koji je zaludio svijet, piše The Kitchn.
Ako ste propustili, zapečene okruglice (dumpling bakes) trenutno su veliki hit na društvenim mrežama. Koncept je jednostavan: smrznute okruglice, najčešće gyoze, stave se u posudu za pečenje, preliju umakom i zapeku. Rezultat je izdašno jelo poput složenca, samo što je priprema znatno brža i lakša. Ako u zamrzivaču imate gyoze ili bilo kakvu drugu zapečenu tjesteninu, ovaj recept svakako vrijedi isprobati.
Kako pripremiti zapečene gyoze?
Ovaj se obrok priprema u jednoj posudi uz manje od pet minuta aktivnog rada. U posudi za pečenje potrebno je pomiješati kokosovo mlijeko iz konzerve, svježi češnjak i đumbir, sojin umak, jabučni ili rižin ocat i med. Zatim se smrznute gyoze poslože u jednom sloju i preliju pripremljenim umakom.
Peku se u pećnici zagrijanoj na 190 stupnjeva otprilike 15 do 20 minuta, odnosno dok se ne skuhaju, a umak se ne zgusne. Na kraju se jelo posipa dodacima po želji, poput sjemenki sezama, čili ulja, narezanog mladog luka te nasjeckanog korijandera ili peršina.
Kako bi jelo ispalo savršeno, slijedite nekoliko jednostavnih savjeta. Koristite pravu vrstu okruglica, poput gyoza ili tortelina, a ne one namijenjene za juhu. Prilagodite ljutinu svom ukusu - gochujang i čili ulje mogu biti prilično jaki, pa ih dodajte postupno.
Budite fleksibilni sa sastojcima: gochujang možete zamijeniti drugom ljutom pastom, med javorovim sirupom, a jabučni ocat rižinim. Najvažnije, nemojte štedjeti na dodacima jer oni ovo jelo čine posebnim, a uvijek ih možete prilagoditi svom ukusu i dodati bilo koje začine i umake po želji.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati