Prehranom do zategnutih ruku: Pet ključnih namirnica za rezultate

MNOGIMA je opuštena koža na nadlakticama, poznata i kao "šišmiš-rukavi", estetski problem kojeg se žele riješiti. Iako ciljano uklanjanje masnoće s jednog dijela tijela nije moguće, stručnjaci se slažu da promjena prehrambenih navika može značajno pomoći u postizanju zategnutijeg izgleda ruku, piše Eat This, Not That.
Sportska dijetetičarka Tara Collingwood ističe da "ne postoji samo jedna namirnica koja može ciljano smanjiti masnoću ili izgraditi mišiće u određenom dijelu tijela. Ipak, naglasite prehranu za potporu mišićne mase, zdravlje kože i gubitak masnoće".
Uz pravilnu prehranu, ona preporučuje i kombinaciju s vježbama snage "poput propadanja za triceps, ekstenzija tricepsa, sklekova i bočnih podizanja ruku". U nastavku izdvajamo pet ključnih skupina namirnica koje Collingwood preporučuje za postizanje vitkijih i toniranih ruku.
Nemasni proteini
Na vrh popisa namirnica za sagorijevanje masnoće na rukama Collingwood stavlja nemasne proteine. To uključuje piletinu, puretinu, ribu, jaja, tofu i grah. "Proteini pomažu u izgradnji i popravku mišićnog tkiva. Kombiniranje s treningom snage podržava mišićnu masu na rukama", objašnjava ona.
Masna riba
Sljedeća na popisu je masna riba, poput lososa, tune i skuše. Ove su ribe iznimno korisne u borbi protiv opuštene kože. "Bogata omega-3 masnim kiselinama, koje smanjuju upalu i podržavaju oporavak mišića. Također pruža visokokvalitetne proteine", savjetuje Collingwood.
Lisnato zeleno povrće
Ne zaboravite na važnost lisnatog zelenog povrća. Collingwood posebno izdvaja špinat, kelj i blitvu. "Prepuno antioksidansa, vitamina C i magnezija za potporu kolagena (elastičnosti kože) i funkcije mišića", kaže ona.
Orašasti plodovi i sjemenke
Orašasti plodovi i sjemenke, kao što su bademi, orasi, chia i lanene sjemenke, odličan su dodatak prehrani. "Oni pružaju zdrave masti, biljne proteine i vitamin E za zdravlje kože. Odlična su opcija za međuobrok za uravnoteženje šećera u krvi", ističe dijetetičarka. Chia i lanene sjemenke možete jednostavno posipati po jogurtu ili dodati u smoothie.
Bobičasto voće
Kada vas uhvati želja za slatkim, bobičasto voće je najbolji izbor. Preporučuju se borovnice, jagode i maline jer ne samo da su bogate antioksidansima, već i potiču proizvodnju kolagena te smanjuju oksidativni stres. "Također su niskokalorična zamjena bogata vlaknima za prerađene slatkiše", napominje Collingwood, dodajući kako su idealne za zaslađivanje grčkog jogurta, još jedne namirnice koja podržava gubitak masnoće.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati