Evo zašto biste u prehranu trebali dodati vlasac

SITNI komadići vlasca kojima neki začinjavaju hranu, primjerice pečeni krumpir, imaju puno više zdravstvenih koristi za vaše tijelo nego što možda mislite.
Vlasac je krcat hranjivim sastojcima, vitaminima i mineralima. Vlasac obiluje spojevima koji sadrže antimikrobna svojstva zbog čega je saveznik u očuvanju zdravlja, navodi Medical News Today.
S obzirom na to da je u njemu vitamin K, vlasac jača kosti. U vlascu se nalazi tvar kolin, koja se pokazala korisnom u bezbrojnim tjelesnim funkcijama, od održavanja strukture staničnih membrana preko popravljanja raspoloženja do boljeg pamćenja i snažnijih mišića.
Vlasac sadrži i vitamin B te folat, koji je posebno koristan onima koji pate od depresije, demencije, raka i drugih bolesti.
Ako vam sve navedeno nije dovoljan poticaj da obogatite prehranu vlascem, spomenimo da su u njemu i moćni karotenoidi koji koriste vidu.
Vlasac možete dodati omletu, krumpiru, jelima od jaja, tjestenini i brojnim drugim obrocima.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati