Knedle sa slavonskim šljivama prikupile su stotinu lajkova na Fejsu, jasno je i zašto
SEZONA šljiva je pred nama, a osim preukusnih kolača koje od njih možete napraviti (ovdje su neki naši favoriti), tu su i nezaobilazne knedle sa šljivama koje ćemo sigurno raditi još puno puta. To je jelo koje nas vraća u djetinjstvo, kad bi kuhinjom zamirisalo tijesto kuhano u loncu i svježe pržene krušne mrvice.
Sada nas je na ovo jelo podsjetila naša čitateljica Slava Hodak, koja je hrpu domaćih, slavonskih šljiva odlučila iskoristiti upravo za pripremu ove slastice. U Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? podijelila je recept, ali i fotografije, koje su prikupile više od stotinu lajkova.
Potrebni sastojci
Iako se tijesto za knedle sa šljivama tradicionalno radi od krumpira, naša je čitateljica koristila sljedeće sastojke:
- svježi sir
- oštro brašno
- griz
- maslac
- sol
- vanilin šećer
- šećer u prahu
- jaja
- šljive.
Kako ih napraviti
Sastojke za tijesto pomiješajte i rukom zamijesite tijesto pa ga ostavite u hladnjaku otprilike sat vremena. Tijesto razvaljajte i podijelite ga u 15 malih kvadratića od kojih ćete formirati knedle (otprilike, ovisno o veličini šljiva).
Iz šljiva izvadite košticu, stavite ih u tijesto i omotajte, a u nadjev možete staviti i žlicu šećera po želji. Knedle kuhajte 12 minuta i poslužite ih, a recept s točnim mjerama sastojaka pronađite ovdje.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati