Rajčice nipošto nemojte držati u hladnjaku - osim u ova dva slučaja

RAJČICE su ljeti neizostavan dio mnogih kućanstava, no većina ljudi ih čuva na pogrešnom mjestu. Mnogi ih stavljaju u hladnjak, zajedno s ostalim voćem i povrćem, no to im može narušiti i okus i teksturu.
Dakle, ako želite da ostanu svježe, rajčice ne biste trebali držati u hladnjaku - sobna temperatura najbolji je izbor. Idealno je da ih držite na kuhinjskom pultu, podalje od pećnice ili drugih izvora topline.
Na sobnoj temperaturi
Prvo im uklonite peteljke i grančice jer one izvlače vlagu i mogu uzrokovati da rajčice izgube sočnost. Kako biste spriječili gubitak vlage, položite rajčice na ravnu površinu s peteljkom prema dolje, umjesto da ih stavljate u zdjelu.
Dakle, kako bi se izbjegla oštećenja i očuvala njihova svježina, ne slažite ih u zdjelu, već ih rasporedite u ravnu posudu – to omogućuje bolju cirkulaciju zraka i sprječava nagnječenja.
Kada ih staviti u hladnjak?
Što se tiče hladnjaka, rajčice ondje stavite tek kada budu potpuno zrele ili ako ste ih već narezali za ručak, a niste ih uspjeli pojesti. No i u ovom slučaju, prije konzumacije ih ostavite na sobnoj temperaturi kako bi se očuvao njihov puni okus.
Iznimke postoje i kada vladaju velike vrućine i kada su rajčice toliko zrele da su na rubu kvarenja. U tom slučaju, stavite ih u hladnjak.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati