Žužul svojim bivšim radnicima 10 godina duguje otpremnine

NAKON uhićenja u sklopu akcije Nesklad među kojima je uhićen i jedan od vlasnika tvrtke Skladgradnja, ispred imotskoga trgovačkog poduzeća Napredak se okupilo tridesetak bivših radnika.

Prema riječima radnika, prodajom robne kuće Ima tvrtki Sklad 92, 1998. godine, tada u vlasništvu Joze Žužula, prešli su u tu tvrtku s ugovorima na neodređeno vrijeme. Nakon samo dvije godine dobili su, bez ikakva upozorenja, otkaze, iako su u tvrtki Sklad 92 imali po pravovaljanim dokumentima sva prava stečena u svojoj bivšoj tvrtki Napredak što se iščitava i u pravovaljanim dokumentima u kojima stoji da se njihova prava iz radnog odnosa neće smanjivati u odnosu na prava koja su imali u Napretku.

Žužul tvrdi da je sve učinjeno po zakonu

Radnici su se okupili tvrdeći da devet i pol godina sudskim putem traže da im se zbog naglog davanja otkaza 2000. godine isplati otpremnina koja je tada bila 10 tisuća njemačkih maraka, a uz to "nekim se radnicima duguju i dvije ili tri plaće". "Do danas nam nije isplaćeno ni kune, pa sad i mi tražimo naše novce", poruka je radnika, prenosi Slobodna Dalmacija.

Okupljeni radnici tvrde da se njihova potraživanja s kamatama kreću do 100 tisuća kuna po radniku i dosad nisu dobili ni kune.

Istovremeno, Jozo Žužul, nekadašnji vlasnik tvrtke Sklad 92 je rekao da su otkazi ugovora o radu navedenim radnicima bili u skladu sa zakonom, što znači da je napravljen plan i program zbrinjavanja viška ljudi koji je odobrio Zavod za zapošljavanje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.