ZET u tramvaje uvodi novi sustav informiranja

Screenshot: HRT

U TIJEKU je uvođenje novog sustava informiranja putnika u ZET-u.

Putem informativnih zaslona putnicima će se pružati informacije o stajalištima i vremenu putovanja, ali i brojne druge korisne informacije.

Sustav informiranja putnika putem novih informativnih zaslona dodatni je iskorak ZET-a koji se provodi u sklopu projekta modernizacije i nadogradnje sustava za nadzor i upravljanje prometom.

"Putem novih suvremenih zaslona koji će se nalaziti unutar vozila putnicima će se moći pružiti daleko više informacija nego što je to bilo moguće na trenutnim zaslonima zbog njihovih tehničkih ograničenja. Tako će se moći prikazati grafički prikaz trenutne pozicije vozila na trasi, prikaz nadolazećih stajališta i odredišta, kao i vremena putovanja do sljedećih stajališta", rekao je Domagoj Zeba, voditelj Službe za odnose s javnošću ZET-a, za HRT.

Informacije za turiste

Uz prometne informacije na zaslonima će se uskoro naći i informacije za turiste, najave događanja u gradu, kao i razne druge servisne informacije.

"Također, novi sustav će imati mogućnost objavljivanja dodatnih informacija od interesa za putnike, poput izmjena u prometu zbog radova na primjer ili nekakvih događanja u gradu. I ono još bitnije, o aktualnom stanju u prometu uslijed izvanrednih situacija poput kvarova i nesreća", dodao je Zeba.

Iako je u uporabi tek nekoliko dana, putnici su primijetili novitet u javnom prijevozu.

Trenutno se uređaj testira u jednom tramvaju, a iz ZET-a poručuju kako očekuju da će novi sustav biti implementiran u 50-ak vozila do kraja godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.