Ženu (68) u Engleskoj napala i ubila dva psa. Upozoravala je da su agresivni

Foto: Obiteljska fotografija

Vlasnik pasa (39) koji su tijekom vikenda napali i ubili 68-godišnju Esther Martin u kući u Essexu pušten je na slobodu uz jamčevinu. Martin je ubijena u subotu poslijepodne, a policija je nakon toga uhitila 39-godišnjaka zbog sumnje na uzgoj opasne pasmine.

Koliko je poznato, vlasnik pasa je od prije poznat žrtvi. "Istraga dobro napreduje. Surađujemo sa stručnjacima kako bismo potvrdili vrstu pasmine. To može potrajati nekoliko dana, ali je jako važno da to utvrdimo", kazao je detektiv Stuart Truss, a prenosi Sky News. 

Radilo se o zabranjenoj pasmini?

Kći žrtve, Sonia Martin, tvrdi da se radi o pasmini XL bully, čiji je uzgoj početkom veljače zabranjen u Engleskoj. Vlasnik je navodno u posjedu imao dva odrasla psa i šest štenaca. "Imao je XL pasminu, a moja majka mu se javila i kazala kako su opasni i prilično agresivni", rekla je kći.

Napad pasa se dogodio samo nekoliko dana nakon što je stupila na snagu zabrana uzgoja pasmine XL bully zbog niza napada posljednjih godina. To znači da je sada nezakonito posjedovati takvu vrstu psa, odnosno da se to u Engleskoj smatra kaznenim djelom. Vlasnici takvih pasa mogu biti kažnjeni, a u slučaju nasilnih incidenata mogu dobiti zatvorsku kaznu do 14 godina i zabranu posjedovanja životinja. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.