Ženi ubili psa nasred ulice kod Križevaca: "Ni mrava ne bi zgazio"

Ilustracija: Grgo Jelavic/PIXSELL

ŽENI iz mjesta Habijanci u sastavu općine Sveti Ivan Žabno kod Križevaca prošlog tjedna netko je ubio psa nasred ulice. 

Još uvijek shrvana vlasnica psa Mustafe, 66-godišnja Dragica Strnad, za Podravski.hr je ispričala što se dogodilo. 

Vlasnica u suzama: Sa smrtnom ranom uspio doći skoro do doma

"Bilo je negdje oko 19.30 kada mi je susjeda došla reći da su mi ustrijelili psa. Kako mi mještani pričaju, Mustafa je ustrijeljen na kraju naše ulice. Siroti je s takvom smrtnom ranom još uspio doći skoro do doma, ali je pedesetak metara prije izgubio snagu i uginuo", sa suzama u očima ispričala je gospođa Dragica.

Mustafa je bio pas mješanac, a imao je šest godina. Vlasnica je ispričala kako se radilo o izrazito dobroj i umiljatoj životinji. 

"Ni mrava ne bi zgazio, a kamoli na nekog nasrnuo"

"Taj ne bi ni mrava zagazio, a kamoli na nekog nasrnuo. Bio je redovito cijepljen i vodila sam brigu za njega. Kako sam većinom sama, on mi je pravio društvo. Ne razumijem kako nekome može pasti na pamet da ubije tako dobru životinju", kazala je i dodala kako se to nije dogodilo prvi put. 

Naime, već su joj jednog psa ustrijelili i tada su joj lovci kazali da je i dobro prošla. 

"Shvatila sam to kao prijetnju, ali je to kasnije bilo preformulirano da sam mogla dobiti i kaznu što mi pas hoda po selu. Pa to je kod nas normalno, ne hoda samo moj pas po ulici, ima ih mnogo. Ako je nekome smetao, mogao me upozoriti, a ne ga odmah ubiti", kazala je Dragica. 

Vlasnica sumnja na počinitelja

Isto tako, vidno je zabrinuta jer je netko upotrijebio vatreno oružje u njenom mjestu. Sumnja tko je to mogao napraviti, ali ništa ne može tvrditi. 

Policija počinitelja ili više njih tereti da su počinili kazneno djelo ubijanja ili mučenja životinja, a počinitelj mora odgovarati i za neovlaštenu uporabu vatrenog oružja, budući da je do incidenta došlo u naseljenom području, piše Podravski.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.