Kradljivica mjesecima krade s groba Mihaelinog sina: "Neka joj bude na sramotu"

Screenshot: Dnevnik Nove TV

Međimurska policija traži kradljivicu s groblja, a objavili su i fotografije. Žena je krala u više navrata s dječjeg groba, a shrvana majka se obratila i policiji i općini. Majka Mihaela Dragun moli da joj sin počiva u miru.

"Na tom grobu, to je sve što možeš donijeti sinu, cvijeće i zapaliti svijeću ili donijeti anđela", rekla je Mihaela iz Općine Domašinec za Dnevnik Nove TV. Majka je šokirana bešćutnim ponašanjem jer netko već mjesecima krade cvijeće s groba njezina sina.

"Molila sam policiju da objave snimku žene, neka joj bude na sramotu i da više ne dolazi na groblje"

"Prva krađa 25. srpnja. Brat je došao kući i kaže mi: 'Ti si uzela tegle', ja kažem: 'Nisam.' Bila sam sva zbunjena, idem na grob i bila sam van sebe. Nedostajale su tri velike, duguljaste tegle s cvijećem. To je trebao netko odnijeti autom, to se nije moglo samo tako odnijeti", govori Mihaela.

Druga krađa dogodila se tjedan dana nakon toga, a početkom ovog mjeseca i treća. Mihaela je sve prijavila policiji. "Kako su mi uzeli te tri, ja sam kupila druge dvije duguljaste. I opet nije bilo ni tegli ni cvijeća, bila sam baš jadna.

Opet sam zvala policiju i onda su mi pokazali snimku. U 8:20 se vidi žena kako dolazi, ja sam ih molila nek to objave, ako je ne mogu naći, neka joj bar bude na sramotu da više ne dolazi na groblje", rekla je Mihaela za Dnevnik Nove TV.

Načelnik: Prije kamera isto je bilo nemilih događaja

Načelnik općine Mario Tomašek kaže da je i prije bilo problema pa da su zato postavili kamere. 

"Vidjelo se kako žena ubire posađeno cvijeće i stavlja ga u vrećicu i odlazi s groblja. Prije kamera isto je bilo nemilih događaja gdje je netko s materijom nalik na ulje motorno nekoliko grobova bio pošpricao", rekao je Tomašek.

Majka: Samo želim da mi sin počiva u miru

"Nek mi sinu daju mir. Ako joj je do tegli, nek mi se javi, ali nek mi sina ostavi na miru. Ali njega su zaista svi zapamtili. Puno ljudi posjećuje grob, puno djece. Donesu mu školjke. Meni to toliko znači, nama obitelji, mislim da nije u redu da netko dira to", govori Mihaela Dragun.

Policija kaže da se radi o krađi male vrijednosti, a ako i pronađu kradljivicu, morat će se pokrenuti privatna parnica. Mihaela kaže da su sudovi i financijska šteta za nju nevažni te da jedino želi da njezin 12-godišnji sin počiva u miru.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.