Žena na Novom Zelandu uhićena jer je oštetila ured premijerke Jacinde Ardern

Foto: EPA

ŽENA s Novog Zelanda završila je u pritvoru nakon što oštetila ured novozelandske premijerke Jacinde Ardern u Aucklandu dok je premijerka bila u posjetu Antarktiku.

Žena je osumnjičena za namjerno uništavanje tuđe stvari. Policija je priopćila da je 57-godišnjakinja uhićena u Coatesvilleu i odvedena u pritvor, izvijestili su lokalni mediji. 

U četvrtak ujutro policija i vatrogasci otišli su na intervenciju u izborni ured Ardern u predgrađu Morningside. Stuff izvještava da je žena na vratima ureda napravila rupu i bacila predmet unutra iz kojeg je zatim počeo izlaziti dim.

Navodno je pronađena mačeta

Na pješačkoj stazi blizu ureda novozelandske premijerke pronađen je i veliki nož. Prema fotografiji koju je objavio Stuff, čini se da je riječ o mačeti.

Novinar Stuffa kaže da je čuo kako vatrogasci upozoravaju vlasnika obližnje trgovine da "ne dira dršku mačete". Policija je potvrdila da ispituje prijavu namjernog oštećenja na adresi na Great North Roadu.

"Incident je prijavljen oko 8:20, pri čemu je kroz prozor bačen predmet. Očevid će biti obavljen, a istrage su u tijeku", priopćila je policija.

Zgrada u kojoj se nalazi ured premijerke Novog Zelanda je u to vrijeme bila prazna. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.